Naujųjų išvakarėse – Vienos aukso amžius, tviskantis Brodvėjus ir “latino” ritmai

Persikėlimas į Vienos aukso amžių, skambant valsams. Pasivaikščiojimas po tviskantį Brodvėjų miuziklų melodijų apsuptyje. Žiemos šalčio išmainymas į karštus Lotynų Amerikos ritmus. Tokį scenarijų Naujųjų išvakarėms parengė Kristupo festivalis, įkvėptas draugystės su dirigentu, kompozitoriumi Gerardo Estrada Martínezu (Venesuela).

Gerumas, teisingumas, žmogaus stiprybė ir trapumas yra operos solistės I.Muliarčik įkvėpimo šaltinis.
Gerumas, teisingumas, žmogaus stiprybė ir trapumas yra operos solistės I.Muliarčik įkvėpimo šaltinis.
Naujųjų išvakarėse Kristupo festivalio orkestrui diriguos G.E.Martinezas (Venesuela).
Naujųjų išvakarėse Kristupo festivalio orkestrui diriguos G.E.Martinezas (Venesuela).
Baritonas D.Muliarčikas tiek publikos, tiek profesionalų vertinamas ne tik už puikų, galingą balsą, bet ir aktorinį meistriškumą.
Baritonas D.Muliarčikas tiek publikos, tiek profesionalų vertinamas ne tik už puikų, galingą balsą, bet ir aktorinį meistriškumą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 5:12 PM

Jis gruodžio 30 d. į  Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčios sceną žengs su specialiai pasirodymui suburtu Kristupo festivalio orkestru bei charizmatiškais operos solistais Irina ir Dmitrijumi Muliarčikais.

Dirigento kelias į muzikos pasaulį prasidėjo gimtajame Karakase griežiant smuiku ir grojant perkusija. Vėliau jis mokėsi dirigavimo Londono karališkojoje muzikos akademijoje, sėmėsi žinių iš tokių asmenybių kaip Rodolfo Saglimbeni, Francisco Navarro Lara.

Šio venesueliečio batutai paklūsta tiek didžiausi orkestrai, tiek skirtingi stiliai bei žanrai. Ypatingą dėmesį menininkas skiria Lotynų Amerikos muzikai, tad nė vienas pasirodymas neapsieina be išskirtinių muzikinių inkliuzų. Pasak G.E.Martínezo, jis nuolat ieško tobulumo, nes šventai tiki muzikos galia. 

Gerumas, teisingumas, žmogaus stiprybė bei trapumas yra ir solistų – I. bei D.Muliarčikų įkvėpimo šaltinis. Tai – dainininkai, susikrovę solidų kūrybinį kapitalą tarptautiniuose konkursuose, prestižiniuose festivaliuose, operos teatruose. Abu atlikėjai studijavo Minsko Michailo Glinkos muzikos kolegijoje, o žinias gilino daugelyje meistriškumo kursų su iškiliausiais šių dienų vokalistais.

Sopranas I.Muliarčik studijas tęsė Maskvos Piotro Čaikovskio konservatorijoje, o šiuo metu mokosi Sankt Peterburge (Marijos teatro solistės Anastasijos Kalaginos klasėje).

Baritonas D.Muliarčikas tiek publikos, tiek profesionalų vertinamas ne tik už puikų, galingą balsą, bet ir aktorinį meistriškumą. Nuo 2014 m. jis studijuoja Sankt Peterburgo konservatorijoje. Atlikėjas bendradarbiavo su Gardino, Krokuvos, Liublino filharmonijos, Michailo Finbergo, Varšuvos simfoniniais orkestrais, atliko pagrindinius vaidmenis Giuseppe Verdi operoje „Rigoletas“ , Gaetano Donizetti „Ritoje“ ir kt.

Trijulė pasirodymui Vilniuje ruošiasi itin atsakingai ir su dideliu džiaugsmu.

 „Mums patikėta svarbi misija – sukurti emociją, kuria šimtai žmonių pasitiks Naujuosius. Tai – labai gražus, naujų vilčių, svajonių metas. Norime jį atliepti savo programoje: po truputį įsisuksime valso žingsniu, tempui greitėjant vis tolsime nuo kasdienybės, o pabaigsime šėlsmu!“ – šypsojosi dirigentas.

Koncertas „Naujieji: nuo Strausso iki "latino“. Gruodžio 30 d. 17 val. 30 min. Šv.Kotrynos bažnyčia (Vilniaus g. 30, Vilnius). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.