Ramūno Danisevičiaus leidinio pristatymas prasidės 12 mėnesio 12 dieną 12 valandą 12 minučių

Gruodžio 12 d. 12 val. 12 min. MO muzijaus kino salėje prasidės Ramūno Danisevičiaus  naujojo leidinio #likę pristatymas. Jį sudarė Virginijus Kinčinaitis, išleido Lietuvos spaudos fotografų klubas. Leidinys #likę yra projekto „Pozityvas: naratyvinis pozicionavimas“ sudedamoji dalis, projektą iš dalies remia LRKM Kūrybines veiklos programa.

Ramūnas Danisevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Danisevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-09 16:13, atnaujinta 2018-12-09 16:14

„Ramūno mobilumas yra jo mobiliografijos esmė, – įsitikinęs V.Kinčinaitis. – Jis vienu metu būna pačiose įvairiausiose situacijose. Todėl jo fotografijomis keliaujantis mūsų žvilgsnis šokinėja, slysta, sklendžia per tragikomiškus gyvenimo trupinius. Netikėtai užsikrečia viešų erdvių tviskesiu ir privačių gyvenimų melancholija. Išsivaduoja įsižiūrėjęs į netikėtus daiktų pėdsakų sąskambius. Žmonių, daiktų, miesto perspektyvų sukibimai viename kadre dažniausiai sukelia šypseną, jie graudūs ir juokingi vienu metu. Kaip pats gyvenimas.

Prakalbinti Ramūną nėra paprasta. Nelengva nuspėti jo minčių eigą, tačiau galima pajusti jo daugiasluoksnę ironiją, jo gyvenimo fasadiškumo supratimą, atlaidumą ir meilę savo kasdienybės personažams. Jis yra nuolatiniame dialoge su jais, todėl tai negali būti kaprizinga menininko poza ar išmąstyta koncepcija. Jei taip būtų, dingtų detalės žavesys, nuotaikos subtilumas, mažyčių tikrovės atsivėrimų stebuklai. O dabar galima žavėtis šmaikščias prasmes kuriančiais spalvų sąskambiais, formų ir nuotaikų persiliejimais ne tik vienoje fotografijoje, bet jas gretinant, dėliojant netikėtas mozaikas.“

R.Danisevičiaus biografija:

Ramūnas Danisevičius gimė 1973 m. Jokūbiškiuose, Biržų rajone.

Fotografijos specialybės mokėsi Vilniaus aukštesniojoje technologijos mokykloje. Nuo 1993 m. dirba spaudos fotografu. Lietuvos spaudos fotografų klubo narys, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. 2005 m. jam suteiktas meno kūrėjo statusas.

R. Danisevičius – 13 personalinių parodų autorius, daugiau nei 100 grupinių parodų Lietuvoje ir užsienio šalyse dalyvis. 23 kartus tapo konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ temų nugalėtoju, kuris apdovanojamas Auksinio kadro prizu. 2011 m. kūrėjas apdovanotas Lietuvos fotomenininkų sąjungos premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.