Galerija atveria lietuvių šiuolaikinio meno aktualijas ir užkulisius

Sostinės (AV17) galerija (Totorių g. 5), viena iš nedaugelio Lietuvos meno erdvių, skirtų šiuolaikinei skulptūrai, objekto ir instaliacijos menui, pristato trumpus videofilmus. Jie supažindina plačiąją visuomenę su šių sričių kūrėjais, leidžia iš arti pamatyti menininkų kūrybines dirbtuves.

 J.Aničas.<br> (AV17) nuotr.
 J.Aničas.<br> (AV17) nuotr.
 D.Liškevičius.<br> (AV17) nuotr.
 D.Liškevičius.<br> (AV17) nuotr.
 J.Pociūtė.<br> (AV17) nuotr.
 J.Pociūtė.<br> (AV17) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-01 14:15, atnaujinta 2019-01-01 15:54

Pasirinkti autoriai atstovauja jau įsitvirtinusiai bei jaunajai menininkų kartoms, pristato Lietuvos šiuolaikinės skulptūros įvairovę.

Videofilmai atskleidžia žinomų konceptualios skulptūros kūrėjų Rimanto Milkinto, Nerijaus ir Andriaus Erminų, Rafalo Piesliako, Dano Aleksos bei Julijos Pociūtės meninį braižą, grupės „DDD“, ypač aktyviai veikusios Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Donato Jankausko-Duonio bei Dainiaus Liškevičiaus, kuris 2015 m. atstovavo Lietuvai 56-ojoje Venecijos bienalėje, taip pat vieno iškiliausių menininkų, 2004 m. Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją gavusio Petro Mazūro kūrybą.

Tarp pristatomų autorių – ir jaunesnės kartos aktyviai parodinėje veikloje dalyvaujantys menininkai Tauras Kensminas, Jonas Aničas bei Marija Šnipaitė.

Videofilmuose pateikiamas paties menininko požiūris į jo kūrybos savitumus ir skirtybes bendrame skulptūros kontekste. Autoriai dalijasi mintimis apie kūrybos idėjas, medžiagas, kurias naudoja bei jų santykį su plėtojamomis temomis.

Videofilmų žiūrovams suteikiama reta proga pamatyti menininko dirbtuvę, jo kūrybos kasdienybę, sužinoti ne tik kaip gimsta kūrinių idėjos, bet ir išvysti kūrybos procesą. Projektas atskleidžia menininkų dirbtuvių įvairovę: vieni kuria nuo miesto nutolusiose sodybose, garažuose, kiti nevengia urbanistinės aplinkos, įkurdindami savo dirbtuves loftuose ar studijas – savo namuose.

(AV17) galerija kviečia pažinti lankytojus kūrėjų išskirtinumą, dirstelėti į šiuolaikinės Lietuvos skulptūros užkulisius.

Videofilmus galima pamatyti ir galerijos feisbuko paskyroje: https://www.facebook.com/pg/AV17gallery/videos/?ref=page_internal

Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.