Pirmasis „Improdimensijos“ rezidentas – perkusininkas Dalius Naujokaitis

Sausio 7 d., antradienį, Liudo Mockūno ir įrašų studijos „MAMA Studios“ prieš kelerius metus pradėtas koncertų ciklas „Improdimensija“ pristato pirmąjį rezidentą, kuriuo tapo perkusininkas Dalius Naujokaitis. Žvėryne įsikūrusioje ir koncertų sale tapusioje įrašų studijoje menininkas pristatys savo solo, grupes „Mold“, „Two Free“, duetą su pianistu Tomu Kutavičiumi ir „Traffic Trio“.

 D.Naujokaitis.<br> M.Treigio nuotr.
 D.Naujokaitis.<br> M.Treigio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2019, 8:04 PM

Pirmajame rezidencijų koncerte skambės Daliaus Naujokaičio solo improvizacija. „Jeigu groju ar konstruoju kompoziciją, tai aš tik leidžiu bangoms ir vibracijomis tekėti, nieko nekuriu,“ – sakė D. Naujokaitis.

Antrojoje vakaro dalyje jis pasirodys su grupe „Mold“: Dominykas Vyšniauskas, Dovydas Stalmokas, Gailė Griciūtė, Aaron Keane ir Dalius Naujokaitis. Pasak menininko, ši grupė tai procesas, kurio metu kuriama garsinė patirtis, akistata su vidiniais vėjais, gaivališkos energijos išlydis.

Sausio 8 d. laukia dar du pasirodymai. Pirmieji -“Two Free“. Nors kartu pradėjo groti nesenia, tačiau jau kurį laiką aktyviai dalyvauja laisvosios improvizacijos koncertuose, meistriškumo kursuose bei laisvų improvizacijų vakaruose. Gintė Preisaitė šiuo metu studijuoja klasikinį fortepijoną, o Mėta Gabrielė Pelegrinaitė – šiuolaikinę muziką ir improvizaciją LMTA.

Šių atikėjų akademinė patirtis susipina į įdomų audinį bei kviečia į muziką žvelgti plačiau bei priimti koncertą kaip įvykį, kuriame klausytojas aktyviai dalyvauja čia ir dabar besivystančių motyvų, spalvų, tekstūrų, energijos deriniuose.

Antrojoje dalyje – dviejų bendraminčių, pianisto Tomo Kutavičiaus ir Daliaus Naujokaičio dialogas. Tai retas muzikinis įvykis, kadangi du kūrėjai scenoje susitiks po ilgos pertraukos.

Sausio 9 d. Daliaus Naujokaičio rezidenciją vainikuos „Traffic Trio“. Skambėjęs ne viename festivalyje, Liudo Mockūno, Daliaus „Traffic Trio“ su Eugenijumi Kanevičiumi įamžintas vinilinėje plokštelėje „Kablys. Live at 11:20“ (Nobusiness records, NBLP 26).

Koncertai vyks įrašų studijos MAMA Studios patalpose Mickevičiaus 29, Vilniuje. Vietas galima rezervuoti iš anksto telefonu +370 617 13377, el. paštu arunas@mamastudios.eu, https://tickets.paysera.com/lt/event/daliaus-naujokaicio-naujo-rezidencija-improdimensijoje https://tickets.paysera.com/lt/event/daliaus-naujokaicio-naujo-rezidencija-improdimensijoje-3e71 https://tickets.paysera.com/lt/event/daliaus-naujokaicio-naujo-rezidencija-improdimensijoje-962a arba likus valandai iki koncerto.

Vietų skaičius itin ribotas. Vieno renginio kaina 15, senjorams ir studentams 10 eurų arba abonementas į visus koncertus 30, senjorams ir studentams 20 eurų, kuriuos galima rezervuoti telefonu arba el. paštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.