Atviroje jaunimo erdvėje veiklos randa kiekvienas

Filmai kino teatre, pasivažinėjimai kartais ar dažasvydžio kovos – smagios, tačiau ne visiems prieinamos pramogos. O slampinėti gatvėmis nieko neveikiant – nei smagus, nei prasmingas laiko leidimo būdas.

Praėjusių metų rugsėjį duris atvėrusi atvira jaunimo erdvė jau sulaukė susidomėjimo, tačiau prisijungti dar nevėlu.
Praėjusių metų rugsėjį duris atvėrusi atvira jaunimo erdvė jau sulaukė susidomėjimo, tačiau prisijungti dar nevėlu.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2019-01-26 14:08

Atvira jaunimo erdvė (AJE), įsikūrusi Kauno Sandėlių gatvėje, 14–29 metų jaunuoliams pasiūlė įdomesnį pasirinkimą – po pamokų atvykti į AJE ir laiką leisti bendraujant su bendraamžiais, žaisti stalo futbolą, kompiuterinius žaidimus ar dalyvauti konkursuose ir iniciatyvose. Žodžiu, laiką praleisti ne tik smagiai, bet ir prasmingai.

Čia dirbantys koordinatoriai nuolat siūlo įvairių pramogų, jaunuoliai vyksta į kino filmus, kartodromą, batutų parką ar kitas nemokamas ekskursijas. Taip pat organizuojamos įvairios prevencinės paskaitos.

Praėjusių metų rugsėjį duris atvėrusi erdvė jau sulaukė susidomėjimo, tačiau prisijungti dar nevėlu, miesto jaunuoliai čia laukiami kiekvieną darbo dieną.

Kam nedrąsu ateiti vienam, gali pasiimti draugą.

Prisijungę sausio mėnesį gaus net originalių dovanų su AJE logotipu. Šioje erdvėje puoselėjama pagarba vienas kitam, supratingumas ir draugiškumas, todėl kiekvienas atvykęs gali pasireikšti ir atrasti savo pomėgius.

Erdvėje skatinamas savarankiškumas ir pasirinkimo laisvė, jaunuoliai gali rinktis, ką veikti, – vieni pasirenka žaisti žaidimus, klausytis muzikos, kiti – piešti, spalvinti ar žaisti stalo žaidimus.

Atsiranda ir tokių, kurie lieka tik erdvės stebėtojais. Bet kokiu atveju, kad ir kokią veiklą vaikai pasirenka, tai geriau, nei laiką leisti gatvėje.

Kai kurie erdvės lankytojai čia praleidžia beveik visą dieną, todėl gauna pietus, užkandžių, arbatos ir kavos, jei yra vyresni nei 18 metų.

Aktyviausi ir labiausiai taisyklių besilaikantys nariai skatinami ir apdovanojami įvairiais prizais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.