Tarp operos „Oskarų“ nominantų – lietuvių sopranas Asmik Grigorian

Operos „Oskaru“ tituluojamos premijos „International Opera Awards“ steigėjai paskelbė 2019 m. nominatų trumpąjį sąrašą. Jame yra ir lietuviška pavardė – į geriausių operos solisčių sąrašą įtraukta 37 m. lietuvių dainininkė Asmik Grigorian. Ji – viena iš šešių „International Opera Awards“ nominančių solisčių. 2016 m. A.Grigorian jau tapo „International Opera Awards“ laureate kaip geriausia jaunoji solistė.

Po Salomėjos vaidmens R.Strausso operoje „Salomėja“ Zalcburgo festivalyje A.Grigorian pavadinta pasauline žvaigžde.
Po Salomėjos vaidmens R.Strausso operoje „Salomėja“ Zalcburgo festivalyje A.Grigorian pavadinta pasauline žvaigžde.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 12:21 PM, atnaujinta Feb 5, 2019, 1:03 PM

Šiemet su A.Grigorian varžosi italų sopranai Anna Caterina Antonacci ir Rosa Feola, italų mecosopranas Daniela Barcellona, prancūzų koloratūrinis sopranas Sabine Devieilhe ir PAR sopranas Pretty Yende.

Pernai A.Grigorian triumfališkai pasirodė Zalcburgo festivalyje, Richardo Strausso operoje „Salomėja“. Po „Salomėjos“ premjeros jau kitą rytą buvo paskelbta: dabar A.Grigorian yra pasaulinė žvaigždė. Po pirmosios premjeros atėjęs nusilenkti garsusis italų režisierius Romeo Castellucci puolė ant kelių prieš lietuvių sopraną.

Šių metų „International Opera Awards“ laureatai bus paskelbti balandžio 29 d. Londone.

Beje, tarp nominantų yra ir A.Grigorian vyras Vasilijus Barchatovas – jis nominuotas tarp šešių geriausių operos režisierių.

Ankstesniais metais tarp „International Opera Awards“ nominantų taip pat būdavo lietuviškų vardų. 2015 m. geriausia jaunąja soliste buvo išrinkta lietuvė Justina Gringytė, o baritonas Romanas Kudriašovas tapo Operos apdovanojimų fondo stipendininku.

2016 m. į geriausio jaunojo dirigento titulą pretendavo Mirga Gražinytė-Tyla, į geriausios jaunosios solistės – Asmik Grigorian. Ji ir laimėjo laurus.

2017 m. vienintelis lietuviškas akcentas buvo Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas Konstantino Orbeliano. Jis akompanavo amerikiečių tenorui Lawrence'o Brownlee „Delos“ išleistoje plokštelėje „Allegro io son“, pretendavusioje į geriausio įrašo laurus. Plokštelėje skambėjo solisto atliekamos Vincenzo Bellini ir Gaetano Donizetti arijos.

2018 m. kategorijoje „Naujokas“ buvo nominuota dirigentė Giedrė Šlekytė.

Premiją „International Opera Awards“ 2012 m. įsteigė britų verslininkas ir operos gerbėjas Harry Hymanas ir „Opera Magazine“ redaktorius, „The Sunday Telegraph“ muzikos kritikas Johnas Allisonas. Vienas „International Opera Awards“ mecenatų yra garsusis ispanų tenoras Placido Domingo, vasario 16-ąją koncertuosiantis Lietuvoje, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Inauguracinė apdovanojimų ceremonija surengta Londone, „Hilton“ viešbutyje, 2013 metų balandžio 22-ąją.

Visus 2019 m. „International Opera Awards“ nominantus galima rasti čia

.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.