JAV operatorių gildijos apdovanojimuose triumfavo gruzinų ir lietuvių filmo „Namė“ operatorius

Vasario 9 d. įvykusiuose Amerikos operatorių gildijos apdovanojimuose (ASC, The American Society of Cinematographers) triumfavo bendo gruzinų ir lietuvių filmo „Namė“ operatorius Giorgi Švelidzė. Jam atiteko gildijos apdovanojimas „Spotlight Awards“. Tai antras pagal svarbą prizas šiuose apdovanojimuose, į kurį pretenduoja nekomercinių, festivaliuose, išskirtinėse peržiūrose, retrospektyvose rodomų filmų operatoriai.

Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Kadras iš filmo „Namė“.
Filmo „Namė“ plakatas.
Filmo „Namė“ plakatas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 10, 2019, 1:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2019, 9:47 AM

Amerikos operatorių gildijos apdovanojimai šįmet buvo teikiami 33 kartą. ASC šiais metais švenčia šimtmečio jubiliejų.

G.Švelidzės konkurentai buvo režisierės Chloé Zhao filmo „The Rider“ operatorius Joshua Jamesas Richardsas ir režisieriaus Lukaso Dhonto filmo „Mergina“ operatorius Frankas van den Eedenas.

„Tai ypač garbingas kolegų apdovanojimas. Labai džiaugiuosi, kad mūsų, lietuviškos kūrybinės grupės, indėlis į neeilinę šio filmo sėkmę yra itin ryškus. „Namei“ muziką kūrė lietuvių atlikėja Jurga Šeduikytė, o filmo garso dizaino autorius yra Sidabrinės gervės ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimo laureatas Jonas Maksvytis, filmo vaizdo post-produkciją buvo atlikta „Madstone“ kompanijoje. Filmas garsina mūsų kino industriją – būtent Lietuvoje atlikti vaizdo ir garso postprodukcijos darbai,“ – sakė filmo koprodiuserė Lietuvoje Ieva Norvilienė („Tremora“).

Filmą iš dalies rėmė Gruzijos kino centras ir Lietuvos kino centras.

Pasaulinė „Namės“ premjera įvyko Tarptautiniame Tokijo kino festivalyje, filmas rodytas Šanchajaus, Gioteborgo, Talino festivaliuose, prieš porą mėnesių filmas pateko į trumpąjį Auksinių gaublių nominacijų sąrašą. Lietuvoje filmas buvo įtrauktas į festivalio „Kino pavasaris“ programą „Festivalių favoritai“.

Viduriniosios kartos režisieriaus Zazos Chalvaši filmas „Namė“ pasakoja apie nuošalią vietą, kurioje sugyvena krikščionys, musulmonai, ateistai. Tradicijos ir šiuolaikybės, tikėjimo ir cinizmo priešpriešas režisierius atskleidžia pasitelkęs istoriją apie Ali šeimą, kuriai patikėta saugoti gydančiojo ežero vandenis. Ali sūnums pasukus skirtingais keliais, tradiciją tęsia jų sesuo Namė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.