Kosminį hipių vakarėlį Vilniuje kurs kolektyvas „The Mauskovic Dance Band“ iš Amsterdamo

Ne viena muzikos grupė ir atlikėjas jau įrodė, jog galima klausytoją perkelti į kitą laikmetį ar būseną. Tačiau kovo 22-ąją į Vilnių atvykstantys „The Mauskovic Dance Band“ žada vienu metu nukelti ir į futuristines kosmoso erdves, ir į pašėlusį aštuntojo dešimtmečio hipių vakarėlį.

 „The Mauskovic Dance Band“.<br> Organizatorių nuotr.
 „The Mauskovic Dance Band“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2019, 1:15 PM

Iš Amsterdamo į Vilniaus muzikinį klubą „Tamsta“ atskrisiantys atlikėjai patieks Lietuvos klausytojams laukinės energijos pliūpsnį. Jų muzikos stilių nusakančių žodžių – daugybė, todėl geriausia savo nuomonę susidaryti pasikliaujant savomis ausimis.

Vis dėlto muzikiniu „The Mauskovic Dance Band“ keliu sekti lengviau, susipažinus su psichodelinės kumbijos, „space disco“ ir afrokaribų muzikos stiliais.

Pats penkių muzikantų kolektyvas savo stilių įvardina kaip „hypnotic analog dance music“ – hipnotizuojančią analoginę šokių muziką. Tokių pašėlusių ritmų užuomazgos gimė prodiuserio ir muzikanto iš Amsterdamo Nicola Mauskovic galvoje, o vėliau – ir įrašų studijoje.

Grojęs būgnais daugybėje įvairiausių muzikinių projektų (tarp jų – ir atgimusiame legendiniame Zambijos kolektyve „W.I.T.C.H.“), Nicola rado laiko studijiniams eksperimentams. Ilgainiui tokie bandymai tapo pirmaisiais grupės „The Mauskovic Dance Band“ singlais, kurie 2017 metais buvo išleisti Šveicarijos įrašų kampanijos „Bongo Joe Records“.

Praėjusių metų kovą grupė išleido keturių kūrinių debiutinį EP „Down In The Basement“ vinilo formatu.

Nuo to laiko maišydami savo kūryboje kumbiją, afrokaribietiškus ritmus ir psichodelinį skambesį atlikėjai sėkmingai hipnotizuoja klausytojus įvairių festivalių bei naktinių klubų scenose visoje Europoje.

Kolektyvo koncertas klube „Tamsta“ neįvyktų be vieno talentingiausių Lietuvos muzikantų, būgnininko ir muzikos kūrėjo Marijaus Aleksos jautrios ausies. Renginių ciklą „Marijus Aleksa pristato“ klube globojantis muzikantas su pašėlusiais olandais susipažino praėjusiais metais Amsterdame.

„Grojome ant tos pačios scenos „Amsterdam Dance Event“. „The Mauskovic Dance Band“ man labai įsiminė, nes savo koncertu lyg perkėlė visus klausytojus į 8-ojo dešmtmečio Vudstoko hipių būvį, pamerkė visus į transo būseną ir patys joje buvo nuo pirmos iki paskutinės sekundės“, – prisiminė muzikantus į Lietuvą pakvietęs atlikėjas.

„Man labai patiko grupės garsas ir stiliaus miksas. Kolektyvas, rodos, perkelia laiko mašina į hipių vakarėlį tropinėje šalyje ir savo išvaizda, ir grojimu, ir bendra pasirodymo atmosfera“, – pasakojo Marijus.

„The Mauskovic Dance Band“ pasirodymas Vilniuje bus antrasis koncertų serijos „Marijus Aleksa pristato“ renginys. Vienas geriausių Europos būgnininkų M.Aleksa rudenį jau kvietė gyvai išgirsti „Femi Temowo band“, o balandžio 23 d. rengiasi dar vienam koncertui – tuomet „Tamstoje“ pasirodys „paris_monster“ kolektyvas, grojantis garažinę „synth pop“ stiliaus muziką.

Kovo 22-ąją, penktadienio vakarą „Tamsta“ klube (A. Strazdelio g. 1) praleisti su „The Mauskovic Dance Band“ ir pasisemti nesenkančios energijos rekomenduotų net gydytojai“, – juokavo koncerto organizatoriaI.

Išankstiniai bilietai į renginį – jau prekyboje: https://www.tiketa.lt/LT/marijus_aleksa_pristato__the_mauskovic_dance_band_20906

Renginys internete: https://www.facebook.com/events/575185639626340/

Daugiau apie „The Mauskovic Dance Band“:

https://www.facebook.com/TheMauskovicDanceBand/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.