Pasaulinio lygio įrašų kompanija „Accentus Music" atvyksta į Paliesiaus dvarą

Garsusis prodiuseris Andrew Schepps yra pajuokavęs, jog jaunas muzikantas, atnešęs paklausymui savo pirmą CD įrašą mamai, greičiausiai ją pravirkdytų džiaugsmo ašaromis, tačiau davęs jai paklausyti tų pačių dainų įrašo mp3 formate – kažin. Industrijoje diskusijos apie įrašų kokybę ir technologijos galimybes perteikti jausmus yra populiarios ir aštrios. Daugelis profesionalų skundžiasi, jog įrašams naudojama labai brangi aparatūra, tačiau populiarūs garso duomenų formatai sugadina pirminių įrašų kokybę, o galiausiai yra klausomi per garso sistemas, kurios nepilnai geba atkurti muzikantų viziją.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 1:46 PM, atnaujinta Mar 8, 2019, 1:55 PM

Manoma, jog ryšys tarp klausytojo ir menininko, bei sklandus emocijos perteikimas muzikoje yra sutrikdomas, nors tam nėra rimto pagrindo. Kaip bebūtų, egzistuoja ir palanki mados tendencija, kuomet vis daugiau melomanų investuoja į vinilines plokšteles, bei ieško savo mėgstamos muzikos kokybiškuose formatuose, tokiuose kaip WAV ar FLAC.

Jei esate melomanas, turbūt jums bus tekę girdėti apie „Accentus Music" – tai viena garsiausių klasikinės muzikos įrašų kompanijų, gyvuojanti beveik dešimtmetį. Kompanija, kurios buveinė yra Vokietijoje, Leipcige išsikovojo savo vietą industrijoje rengdama ir įrašinėdama tarptautinius operos, baleto, bei klasikinės muzikos koncertus, taip pat kurdama įvairius dokumentinius filmus apie muziką, kultūrą ir politiką.

Kompaniją įkūręs Paul Smaczny ne tik aktyvus vadovas, tačiau yra žinomas ir kaip garsiojo Emmy laureatas apdovanotas už jo paties talentus. Tarp režisieriaus kūrinių, gausiausiai apdovanoti „Claudio Abbado – Hearing the Silence. Sketches for a Portrait“, „Entre-Quatre-z-Yeux“ ir „Maestros in Democracy“. Kompanija didžiuojasi puikia profesionalų komanda, kurią Paul Smaczny kruopščiai atrinko iš įvairių sričių profesionalų – laisvai samdomų menininkų, rašytojų, bei technikų. Žinoma, jog firmos sėkmė yra pagrįsta glaudžiais asmeniniais kontaktais ir nuoširdžiu komandos darbu, kuris sieja kompaniją su partneriais iš viso pasaulio.

„Accentus" išleidžia ne daugiau kaip 15 – 20 kūrinių kiekvienais metais. Jų kūrybinis procesas nuo pradžios iki pat pabaigos paruošiamas kompanijos viduje, o galiausiai įrašai yra teikiami tarptautinei rinkai, parduotuvėms, populiariausiems televizijos kanalams bei platinami internetiniuose portaluose.

„Accentus Music“ tikslas vaizdo įrašų srityje – kurti dokumentinius, biografinius filmus, kurie tiria muzikos pasaulį ir menininko asmeninius santykius su muzika. Kompanija yra pastačiusi filmus apie tokius kompozitorius kaip Arvo Pärt, Isang Yun, John Cage, Erik Satie, Charleso Iveso ir atlikėjus, tokius kaip Gidonas Kremeris, Barbara Hanniganas, Zhu Xiao-Mei ir Riccardo Chailly.

Daugelis šių filmų laimėjo prizus daugybėje žinomų festivalių visame pasaulyje, tokiuose kaip „Golden Prague“, FIFA Monrealyje, Čikagos tarptautinis kino festivalis ir Našvilio kino festivalis. Laikydamasi preciziškumo ir kruopštumo politikos „Accentus Music“ nenuilstamai siekia tobulinti garso ir vaizdo įrašų gamybos technologijas, kurios praplečia masinės gamybos galimybes ir atitinka naujausius „High-Resolution Audio“ pramonės standartus, skirtus jų CD leidybai ir 4K HDR vaizdo įrašų gamybai.

2015 metais, tarptautinėse klasikos muzikos apdovanojimuose įrašų kompanija buvo išrinkta metų geriausia kompanija. ICMA (Tarptautinė kapitalinės rinkodaros asociacija) komisijos pirmininkė Remy Franck yra gyrusi „Accentus" už jos įspūdingą nominacijų ir laimėjimų skaičių tarptautinėje rinkoje. Ilgą laiką stebėjusi kompanijos raidą taip pat pabrėžė precizišką ir protingą „Accentus" strategiją, išleidžiant naujus įrašus.

Anot ICMA, šiais laikais būtų sunku konkuruoti su „Accentus" DVD ir CD diskų gamybos standartais, bei kompanijos aukščiausios kokybės muzikinių pasirodymų kuravimo kokybe. Gausiame įteiktų prizų sąraše yra tokie vardai kaip BBC Music Magazine, Diapason, Gramophone, Classica, Res Musica (Clef d’Or), Pizzicato, ir Vokietijos Kritikų Sąjungos įvertinimas.

Kompanijos atidumas garso kokybei ir išrankumas išskirtinės akustikos erdvėms yra nuvedęs ją į legendines operų ir koncertų sales bei žinomiausias įrašų studijas pasaulyje. Tai „Staatsoper Berlin“, Pekino NCPA, Ciuricho operos teatras, Abbey Road Studija Londone, bei legendinė Jėzaus Kristaus Bažnyčia Berlyne-Dahleme, KKL Lucerne koncertų salė, Gewandhaus Leipcige, Berlyno filharmonija ir Filharmonijos muziejus Paryžiuje.

„Accentus" paieškos galų gale atvedė kompaniją ir į Lietuvą. Paliesiaus dvaras pasaulyje yra vis labiau garsėjantis savo ypatingos akustikos koncertų sale „Pasaga“. Ne vienas garsus atlikėjas jau yra pasinaudojęs šia vieta, įrašant savo gyvai atliekamus koncertus. Šį kartą „Accentus": savo naujausiems įrašams pasirinko kylančią žvaigždę iš Kinijos – Yunjie Chen, kuris kovo 16 dieną koncertuos Lietuvoje. Pasagos salės ypatumas slypi ne tik akustikoje, bet taip pat ir instrumento galioje. Paliesiaus dvaro pažiba – koncertų salėje stovintis Steinway & Sons fortepijonas.( Steinway & Sons gamina aukščiausios klasės fortepijonus, kurie patys yra tarsi meno kūriniai, turintys šiltą ir unikalų garsą, meistrų surinkti net iš 1200 detalių.)

„Accentus" koncepcija atspindi kiekvieno tikro muzikos mylėtojo filosofiją – užfiksuoti ir perteikti muzikinės patirties unikalumą. Kiekvienas „Accentus“ muzikos ir vaizdo įrašas yra tarsi bandymas atskleisti vidinę muzikos kalbą, užmezgant ryšį tarp menininko ir klausytojo – tai ryšys, kuris galiausiai yra tai, kas sudaro giliausias emocines muzikos grandis. Anot įrašų kompanijos pasaulėžiūros, pasaulyje, kuriame neribotas muzikos prieinamumas, sunaikinama muzikos pažinimo ir atradimo poezija.

„Accentus" tvirtai tiki, kad vis dar egzistuoja būtinumas išlaikyti atradimo grožį, nuostabos jausmą ir kilnumą asmeniniame susidūrime su muzika. Tai poreikis, kurio negalima paprasčiausiai nustatyti algoritmais ir grojaraščiais. „Accentus" yra pelniusi daugybę apdovanojimų už kompanijos dedamas pastangas ir kruopštumą, bandant suteikti autentiškiausią muzikos įrašų kokybę klausytojui. Nors pirmas šio užmojo įspūdis gali pasirodyti perdėtai techniškas – galutinis pastangų tikslas yra nepamesti muzikos magijos pusiaukelėje tarp išgrynintos menininko vizijos ir klausytojo.

Įvairūs techniniai, bei kiti subtiliausi niuansai pajungiami tam, jog mėgstamiausia asmeninė daina veiktų mus taip, kaip veikia. Reta technologija sugeba pakeisti žmogaus dienos eigą, ar verčia mylėti, šokti, bei verkti stipriau. David Bowie yra pranašavęs, jog muzika ateityje taps kaip oras. Ji bus visur, pernelyg pasiekiama ir palengva bus nuvertinta. „Accentus" kompanijos darbas yra gražus priminimas, jog asmeniniame ryšyje su muzika verta išlaikyti kilnumą ir pagarbą, bei gebėti įvertinti tą paprastą, bet tuo pačiu be galo užburiantį garso gebėjimą pavergti širdis ir palengvinti kasdienybę.

Džiugu, kad Lietuvoje turime tokių koncertų salių kaip Paliesiaus dvare esanti „Pasaga“, kurios ypatinga akustika domina net tokio lygio kompanijas kaip „Accentus Music". Tad kviečiam nepraleisti progos ir kovo 16d. atvykti į „Accentus“ pristatomo kinų pianisto Yunjie Chen koncertą Paliesiaus dvare, kurio metu vyks ir vienas iš šios kompanijos įrašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.