Pasaulio sutvėrimas – su choru „Jauna muzika“

Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ rengia koncertą „Pradžioje“, kuris vyks balandžio 22 d. Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Kartu su choru solo partijas atliks mecosopranas Nora Petročenko ir sopranas, choro narė Ieva Skorubskaitė. Diriguos choro meno vadovas Vaclovas Augustinas.

Choras „Jauna muzika“ parengė velykinį koncertą.<br> A.Paškevičiaus nuotr.
Choras „Jauna muzika“ parengė velykinį koncertą.<br> A.Paškevičiaus nuotr.
Choras „Jauna muzika“ parengė velykinį koncertą.<br> T.Lukšio nuotr.
Choras „Jauna muzika“ parengė velykinį koncertą.<br> T.Lukšio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 11:39 AM

Šv.Velykos – atgimimo, gamtos gyvėjimo ir ilgėjančių dienų metas, tai šeimų susibūrimo ir bendravimo laikas. Choras „Jauna muzika“ visus kviečia susitikti antrąją Šv.Velykų dieną Šv.Kotrynos bažnyčioje ir praleisti šį vakarą kartu. Pasinersime į amerikiečių kompozitorių a cappella kūrinių sąskambius ir žaismes, kursime ryškias nuotaikas, šiltomis emocijomis bei kviesime kartu įprasminti ypatingą pavasario šventę.

„Pirma mintis apie kūrinį, žinoma, buvo: „Labai sudėtinga partija, kaip pavyks susidoroti?“ Tačiau pradėjusi detaliau studijuoti kūrinį, supratau, kad svarbiausia atrasti teisingą raktą į bendrą kūrinio struktūrą ir skirtingų dermių sandūrą, į vokalinės linijos tėkmę ir jos santykį su choro partija. Mokydamasi naujus opusus visada mėgstu matyti visumą: nuo esminių autoriaus nurodymų iki smulkių solo partijos subtilybių.

Kitas raktas, žinoma, pasakojama biblinė istorija – pasaulio sutvėrimas. Paties kompozitoriaus nuoroda labai daug ką pasako apie atlikimo stilių – „Švelnia, pasakojančia maniera, tarsi pasakojant labai gerai žinomą istoriją“. Tai suteikia tam tikros laisvės, o sykiu nukreipia nuo pompastikos prie grynumo ir pačios istorijos svarbos“, – N.Petročenko dalijosi mintimis apie Aarono Coplando „In the Begining“.

Choro vadovas V.Augustinas velykiniam koncertui parinko išskirtinę programą, kurioje bus galima išgirsti garsių amerikiečių kompozitorių A.Coplando (1900–1990 m.), Erico Whitacre'o (1973 m.), Ola Gjeilo (1978 m.), Stepheno Pauluso (1949–2014 m.), Williamo Hawley (1950 m.) kūrinius a cappella.

Choro „Jauna muzika“ koncertas „Pradžioje“. Balandžio 22 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčia (Vilniaus g. 30, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.