Pasivaikščiojimas po Vilnių – kino garsenybių pėdomis

Kinas – tai meistriška iliuzija, kurią sėkmingai pavyko pažaboti Vilniui: sostinėje filmuojama vis daugiau tarptautinių kino ir televizijos filmų. Vilniaus gatvėse siautėjo „Džekas Skerdikas“, sukurta „Černobylio“ atominio sprogimo apokaliptinė atmosfera, o „Jekaterina Didžioji“ miestą grąžino į carinės Rusijos istorinį periodą.

 H.Mirren filme „Jekaterina Didžioji“.
 H.Mirren filme „Jekaterina Didžioji“.
 H.Mirren aplankė Lietuvos prezidentę D.Grybauskaitę.
 H.Mirren aplankė Lietuvos prezidentę D.Grybauskaitę.
 „Karas ir taika“.
 „Karas ir taika“.
 „Džekas Skerdikas“.
 „Džekas Skerdikas“.
 „Tokijo teismas“.
 „Tokijo teismas“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 23, 2019, 2:34 PM

Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ kartu su Vilniaus kino biuru parengė turistinį maršrutą „Vilnius kino ekrane“ (angl. „Vilnius On Screen“). Jis miesto svečiams ir gyventojams pristato ne tik garsius Vilniuje nufilmuotus filmus ir TV serialus, bet ir atskleidžia užkulisinių kino kūrybos paslapčių.

Naujasis turistinis maršrutas kviečia keliauti filmų ir garsių aktorių pėdsakais: užsukti į Vilniaus universiteto biblioteką, kurioje Helen Mirren filmavosi įspūdingose filmo „Jekaterina Didžioji“ scenose, apsilankyti atmosferiniuose Senamiesčio kiemeliuose, virtusiuose dekoracijomis istorijai apie garsųjį Džeką Skerdiką, pasivaikščioti Vilniaus universiteto Botanikos sodo Japoniškame sode, „suvaidinusiame“ tikrąją Japoniją filme „Tokijo teismas“, ar paragauti mėsainių, kuriuos išgyrė „Karo ir taikos“ aktorė Lily James.

„Visame pasaulyje kino mėgėjai kaip piligrimai keliauja į vietas, kuriose buvo nufilmuoti jiems patinkantys filmai – tai gera turistų traukos tema, kurią siekiame išnaudoti pristatydami naująjį turistinį maršrutą. Vilnius tikrai turi ką parodyti: miestas jau tapo mėgstama tokių studijų kaip HBO, „Netflix“, „National Geographic“, „SkyTV“ filmų aikštele. Čia nuolat filmuojasi pasaulinio garso aktoriai“, – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Įspūdingas Senamiestis, savita priemiesčių architektūra ir gamtos įvairovė pavertė Vilnių patrauklia vieta ir kostiuminėms dramoms, ir šiuolaikiškiems filmams. Šie privalumai bei profesionalūs Lietuvos kino srities specialistai čia pritraukia vis didesnio kalibro projektus, į kuriuos pakviečiama ir vis daugiau vietos žmonių.

Pavyzdžiui, kuriant serialą „Dirigentas“ pirmą kartą Lietuvos kino istorijoje tokio dydžio produkcijos gamybos partneriu tapo Lietuvos įmonė, o lietuviai aktoriai šiame seriale sudarė 90 proc.

Turistinis maršrutas „Vilnius On Screen“ yra išleistas anglų kalba. Leidinį galima nemokamai skaityti internete.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?