Čikagos lietuvių tautinių šokių ansambliui – garbingas apdovanojimas

Gegužės 4 dieną Čikagoje, JAV, viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius įteikė Aukso paukštę – aukščiausią Lietuvos mėgėjų meno apdovanojimą – Čikagos lietuvių tautinių šokių ansambliui „Grandis“.

Užsienio reikalų ministras L.Linkevičius aukščiausią Lietuvos mėgėjų meno apdovanojimą Aukso paukštę įteikė Čikagos lietuvių tautinių šokių ansambliui „Grandis“.<br> Nuotr. iš URM archyvo
Užsienio reikalų ministras L.Linkevičius aukščiausią Lietuvos mėgėjų meno apdovanojimą Aukso paukštę įteikė Čikagos lietuvių tautinių šokių ansambliui „Grandis“.<br> Nuotr. iš URM archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-05 12:01

„Džiaugiamės, kad lietuviški šokiai ir daina gyvi visame pasaulyje. Esame dėkingi jums, toli nuo Lietuvos suburiantiems lietuviškus meno ansamblius, dalyvaujantiems dainų ir šokių šventėse ir taip kuriantiems globalią Lietuvą. Simboliška ir prasminga, kad šiais – Pasaulio lietuvių metais – susirinkome švęsti lietuvybei svarbią jūsų kolektyvo 60 metų gyvavimo sukaktį“, – sakė L.Linkevičius.

JAV Čikagos lietuvių tautinių šokių ansamblis „Grandis“ įsteigtas 1953 metais (kadangi buvo laikinai sustabdęs veiklą, švenčia 60 metų jubiliejų šiemet). Tai – vienas didžiausių lietuvių tautinių šokių ansamblių Šiaurės Amerikoje ir ilgiausiai gyvuojantis tautinių šokių kolektyvas Čikagoje bei jos apylinkėse. Nuo kolektyvo įsteigimo jame yra šokę daugiau nei 1200 šokėjų.

„Grandies“ šokėjai atlieka tradicinius liaudies ir stilizuotus lietuviškus šokius. Tautinių šokių ansamblis yra koncertavęs daugelyje lietuvių bendruomenių JAV ir Kanadoje, taip pat Venesueloje, Brazilijoje ir Australijoje. Nuo 1992 metų dalyvauja Dainų šventėse Lietuvoje.

Aukso paukštę užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvams ir jų vadovams Užsienio reikalų ministerija kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru skiria kasmet.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras