Spalvingi batai ir ekstravagantiški Eltono Johno kostiumai – filmo „Rocketman“ užkulisiuose

Internetinėje erdvėje pasirodė vaizdo klipas, atskleidžiantis muzikinio filmo „Rocketman“ kostiumų kūrimo užkulisius. Kultiniam popmuzikos atlikėjui Eltonui Johnui dedikuotas režisieriaus Dexterio Fletcherio filmas, gavęs vienos E.Johno dainos pavadinimą, atskleidžia fantastišką, mitais ir legendomis apipintą garsenybės gyvenimą ir jo kelią į šlovę.

Muzikinis filmas „Rocketman“.<br> Filmo kadras.
Muzikinis filmas „Rocketman“.<br> Filmo kadras.
Muzikinis filmas „Rocketman“.<br> Filmo kadras.
Muzikinis filmas „Rocketman“.<br> Filmo kadras.
Muzikinis filmas „Rocketman“.<br> Filmo kadras.
Muzikinis filmas „Rocketman“.<br> Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-05-09 12:26, atnaujinta 2019-05-09 13:08

Per penkis dešimtmečius trunkančią karjerą, E. Johnas scenoje pademonstravo daug ekstravagantiškų kostiumų. Masyvūs akiniai ir skrybėlės, perukai, spalvingi batai su įspūdingo aukščio pakulnėmis, plunksnomis ir kristalais nusėti kostiumai tapo atlikėjo vizitinėmis kortelėmis.

Atlikėjas sakė, jog net ir šiandien kostiumą išsirenka iki pasirodymo likus vos 20-iai minučių ir nėra linkęs planuoti savo pasirodymo. „Pasiduodu jausmams ir emocijoms“ – prisipažino E.Johnas. Jis įsitikinęs, kad būtent kostiumai jį paverčia Eltonu Johnu, o nužengęs nuo scenos ir palikęs juos drabužinėje, jis virsta eiliniu dainuoti mėgstančiu vyruku iš Didžiosios Britanijos.

„Rocketman“ kostiumus kūrusio dizainerio Julian Day teigimu, E. Johnas – pats spalvingiausias visų laikų poproko muzikos atlikėjas. Todėl nenuostabu, kad filmavimams komanda sukūrė daugiau nei 50 porų batų ir tiek pat akinių, sunaudojo šimtus metrų audinių ir peržiūrėjo daugybę koncertų vaizdo įrašų.

Dizaineris pasakojo, kad dalį dainininko kostiumų stengėsi atkurti labai tiksliai, tačiau su kitais – improvizavo, interpretavo ir suteikė jiems naujų savybių.

Ryškiausiu XX a. atlikėju vadinamas E. Johnas buvo vienas šio filmo prodiuserių, konsultavo juostos kūrėjus. Jis leido dizaineriui lankytis jo drabužinėje ir iš arti pamatyti legendinius kostiumus.

Pagrindinį vaidmenį juostoje atlikęs ir kultinį dainininką įkūnijęs aktorius Taronas Egertonas juokavo, jog matuotis įspūdingus sceninius kostiumus ir vaidinti vilkint juos – linksmiausia filmavimų dalis.

„Nors dauguma kostiumų – pakankamai gremėzdiški ir iššaukiantys, jie – stebėtinai patogūs, ir vilkėdamas juos iš tiesų jautiesi esąs kitu žmogumi! Prisijaukinęs E. Johno aprėdus, pasijutau nepaprastai išlaisvėjęs“, – sakė jis.

Paklaustas, ar norėtų dar sykį sugrįžti į „Rocketman“ filmavimo aikštelę, aktorius šypsodamasis atsakė, kad tai jo nepradžiugintų dėl vienos, labai paprastos priežasties..

„Dauguma kostiumų – puošti Swarovski kristalais, plunksnomis ar kitomis smulkiomis detalėmis, todėl jų negalima skalbti, o ir valymas tampa ypač sudėtinga procedūra. Yra keletas kostiumų, kuriuos filmuodamasis dėvėdavau net keliskart per savaitę. Ir taip – keletą mėnesių. Taigi, nenorėčiau dar sykį filmuotis vien todėl, jog šiandien jie – lipnūs ir kvepia toli gražu ne pavasariška gaiva“, – juokavo aktorius. Filme „Rocketman“ jį išvysime jau birželio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.