MO muziejuje – diskusija apie Lietuvos pabėgimą iš Rytų Europos

Šį penktadienį (gegužės 24 d.) MO muziejuje organizuojamas renginys „Slenkanti zona“ su kintančiu turiniu „Goodbye, Eastern Europe“. O jame bus analizuojama tai, kaip nuo nepriklausomybės atgavimo Baltijos šalys, laikytos Rytų Europa, palaipsniui siekia priartėti prie Šiaurės.

 MO muziejus Vilniuje - ne tik parodų, bet ir diskusijų vieta.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 MO muziejus Vilniuje - ne tik parodų, bet ir diskusijų vieta.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 10:50 AM

Nors geografiškai regionas nesikeičia, visgi kinta kultūrinis ir politinis šalių kontekstas. Kokia yra šio regiono tapatybė ir kaip ji keičiasi? Renginio metu taip pat bus analizuojama, ar ir kodėl Lietuvos ir Baltijos šalims taip svarbu ištrūkti ir nebūti Rytų Europa bei kuo grįsta yra mūsų tapatybės slinktis Šiaurėn.

Renginyje dalyvaus:

dr. Eglė Rindzevičiūtė – vizituojanti mokslininkė mokslo filosofijos ir istorijos fakultete Kembridžo universitete. Ji yra knygos „Sistemų galia: kaip politikos mokslai atvėrė Šaltojo karo pasaulį“ (The Power of Systems: How Policy Sciences Opened Up the Cold War World, 2016) autorė bei leidinio „Kova dėl ilgalaikio transnacionalinio mokslo ir politikos: ateities kūrimas“ (The Struggle for the Long-Term in Transnational Science and Politics: Forging the Future, 2015) sudarytoja.

Dr. Viktorija Rusinaitė – tyrėja, aktyvistė ir konsultantė besidominti režimų transformacijomis Rytų ir Centrinėje Europoje.

Miglė Bareikytė – Vokietijos mokslinių tyrimų draugijos remiamos programos „Kritikos Kultūros“ doktorantė Leuphana universitete Liuneburge. Šiuo metu Miglė tyrinėja interneto kaip infrastruktūros plėtrą po-socialistinėje Lietuvoje, ypatingą dėmesį skirdama telekomunikacijų geopolitikai ir istorijai bei etnografiniams medijų tyrinėjimo metodams.

Renginio metu vyks Igno Kruglevičiaus performansas. Tai pranešimas, besiremiantis amerikiečių kompozitoriaus ir menininko John’o Cage’o darbu „Neapibrėžtumas“, kada, pranešimo metu, jis skaitė savo parašytas trumpas istorijas – po vieną per minutę. Jei istorija būdavo trumpa, jis ją ištempdavo, o jei ilga – tekdavo skaityti kuo greičiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business