Skambės ispaniškoji keltų muzika

Ispanijos ambasada Vilniuje birželio 7 dieną kviečia visus į trečiąją pavasario šventę klube „Legendos“. Šiemet šventę ambasada jau antrą kartą skiria mažai pažįstamai Galisijai, kurios kultūrinės ir muzikinės tradicijos radikaliai skiriasi nuo likusios Ispanijos dėl savo keltiškų šaknų.

 Aistė Bružaitė<br> Organizatorių nuotr.
 Aistė Bružaitė<br> Organizatorių nuotr.
 Estefania Fernandez<br> Organizatorių nuotr.
 Estefania Fernandez<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-05-29 11:18, atnaujinta 2019-05-30 14:09

Renginio programoje dalyvaus du atlikėjai iš Galisijos – dūdmaišininkas Pedro Lamas ir fleitininkė iš Vigo Estefanía Fernández. Koncerte kartu su atlikėjais pasirodys ir nuostabioji kanklininkė iš Lietuvos Aistė Bružaitė. Antrąkart Vilniuje renginio svečiai turės galimybę išgirsti dviejų skirtingų muzikinių tradicijų fusion, tačiau abi šias tradicijas jungia panašūs instrumentai, kadangi kanklėms artimas instrumentas egzistuoja ir Galisijos folklore..

Tradicinės muzikos mokytojas ir tyrėjas Pedro Lamas yra laikomas vienu geriausių Galisijos muzikinių tradicijų istorijos profesionalų. Gavęs daugiau kaip 50 apdovanojimų per visą savo karjerą, jis pasižymėjo kaip muzikas, kompozitorius, muzikinių kūrinių aranžuočių autorius ir kitų atlikėjų meno vadovas.

Be to, Pedro Lamas La Korunijos muzikos konservatorijoje yra įgijęs aukštąjį muzikinį išsilavinimą – džiazo specializaciją. Kartu su kolega Roberto Somoza yra Galisijos džiazo orkestro įkūrėjai. Pastaraisiais metais Pedro Lamas aktyviai muzikuoja ir skaito pranešimus tiek Ispanijoje, tiek ir Europoje, Amerikoje bei Azijoje.

2017 metais fleitininkė Estefanía Fernández su pagyrimu baigia savo muzikines studijas Vigo muzikos konservatorijoje. Tais pačiais metais gauna stipendiją atlikti orkestro praktiką Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei pradeda magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje kartu su dėstytoju Valentinu Gelgotu.

Estefania yra grojusi koncertuose kaip solistė su įvairiais orkestrais iš Ispanijos, taip pat turėjo galimybę pasirodyti ir su VU kameriniu orkestru. Šiuo metu Estefanía kartu su ansambliu iš Galisijos „Verxel“ dalyvauja projekte „Morriña“. Taip pat Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūroje ji studijuoja fleitą, o Valensijos tarptautinio universiteto magistrantūroje – mokytojų rengimą.

Jau antrą dešimtį aktyviai Lietuvos ir užsienio muzikiniame gyvenime dalyvaujanti Aistė Bružaitė užsiima profesionalios kanklininkės veikla. Plėsdama kanklių muzikos galimybes, dalyvauja įvairiuose projektuose kartu su klasikiniais muzikos instrumentais ir orkestrais, groja įvairiuose ansambliuose, nevengia iššūkių ir naujovių.

Dalyvaudama įvairių ansamblių sudėtyse, yra parengusi bei išleidusi net keturias kompaktines plokšteles. Muzikė aktyviai organizuoja tarptautinius bei respublikinius renginius, koncertus, seminarus visos Lietuvos mastu, dalyvauja tarptautinėse bei respublikinėse konferencijose, seminaruose.

Vieta ir laikas: klubas „Legendos“ , Kalvarijų g. 85, birželio 7 d. 19 val. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.