Jubiliejinio Kristupo vasaros festivalio bilietus visą savaitę bus galima įsigyti pigiau

25 – erių metų sukaktį švenčiantis Kristupo vasaros festivalis kviečia klausytojus kabinti muziką pilnu šaukštu, mėgaujantis renginiais lyg gardžia uogiene. Pirmasis koncertas įvyks birželio 27 d., tačiau pasirūpinti bilietais galima iš anksto – tradicinės bei laukiamos akcijos „Šluok, kiek gali“ metu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2019, 5:35 PM, atnaujinta Jun 11, 2019, 5:40 PM

Birželio 10 – 16 d. Kristupo vasaros festivalio koncertų bilietams bus taikoma 30 proc. nuolaida. Akcija skelbiama tik kartą, todėl verta iš anksto susiplanuoti, kur apsilankysite, juolab, kad pasirinkimas milžiniškas – nuo muzikinių pusryčių visai šeimai iki simfoninės salsos.

„Į Italiją, kur po langais skamba ne gitara ir serenados, o mandolina, kvies Julienas Martineau kartu su neįtikėtinu greičiu į muzikos olimpą kopiančiu dirigentu Martynu Stakioniu. Edgaras Montvidas savo kūrybinės veiklos 20–metį pažymės kamerinėje Šv. Kotrynos bažnyčios aplinkoje, su pianistu Simonu Lepperiu atlikdamas savo mylimiausius kūrinius. Į Karpatų kalnus nukels „Womexe“ susižavėjimo audrą sukėlęs styginių kvintetas „Volosi“. Pirmą kartą Lietuvoje lankysis Rytų Paganiniu tituluojamas smuikininkas Mengla Huangas, o dainininkė Juditha Owen naujai atskleis gerai žinomas dainas. Su vasariškai pašėlusia programa ir būriu kviestinių svečių pasirodys Domantas Razauskas. Gitaristas Luca Stricagnoli, peržengs visas įmanomas ribas, pademonstruodamas neįtikėtinas gitaros galimybes. Beje, ir tokią gitarą (su trimis grifais), kurią jis atsiveš, daugelis matys pirmą kartą. Užbaigsime festivalį linksmai – karštais Lotynų Amerikos muzikos ritmais. Prie salsos grupės prisijungs Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, kuriam diriguos venesuelietis Gerardo Estrada“, – Kristupo vasaros festivalio akcentus pristatė meno vadovė Jurgita Murauskienė.

Ji džiaugėsi, jog šalia tokių stiprių, ilgamečių tradicijų kaip ciklas „Sakralinės muzikos valandos“ Šv. Kazimiero bažnyčioje, puikiai įsitvirtina ir naujos – renginiai vaikams, ekskursijos, „Muzika ant vandens“.

„Per šiuos 25–erius metus festivalis išaugo nuo kelių iki keliasdešimties renginių, išplėtė savo geografiją, įvedė naujas renginių formas, atrado bei išpopuliarino daugybę erdvių, įgavo tarptautinį svorį, matomumą. Visa tai – tik dėl mūsų klausytojų, kurie visuomet buvo ir, tikiuosi, bus smalsūs bei reiklūs. Labai palaikome ir siekiame visomis išgalėmis prisidėti prie Vilniaus – tvaraus ateities miesto idėjos įgyvendinimo. Kadangi turime didžiulę patirtį su naujų vietų įveiklinimu, planuojame po truputį keltis į periferines miesto zonas, o pačią programą kiek įmanoma suasmeninti pagal klausytojų pomėgius ir poreikius“, – kalbėjo J. Murauskienė.

Tik vieną savaitę, birželio 10 – 16 d., pasinaudokite tradicine Kristupo vasaros festivalio akcija „Šluok, kiek gali“ ir kabinkite muziką pilnu šaukštu. Akcijos metu bilietus į festivalio koncertus galėsite įsigyti su 30 proc. nuolaida perkant internetu bei kasose. Bilietų kiekis ribotas. Akcijos nuolaidos netaikomos stovykloms,  ekskursijoms, ciklui „Muzikiniai pusryčiai“ ir pasakai „Sniego karalienė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.