Andrius Žlabys: „Muzikoje gali slypėti amžinybės pojūtis“

Daugeliui pažįstamas kaip išskirtinis menininkas, kuriam būdinga savita garso filosofija. Tiesiog puikios klasikos bei šiuolaikinių kūrinių fortepijonui interpretacijos. Nominacija prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui.

 Andrius Žlabys.
 Andrius Žlabys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 11:09 AM, atnaujinta Jun 21, 2019, 11:15 AM

Birželio 29 d., paskutinį mėnesio šeštadienį, 18 val. į Paliesiaus dvaro koncertų salę „PASAGA“ sugrįžta Lietuvoje visuomet laukiamas, JAV gyvenantis pianistas Andrius Žlabys.

Andrius Žlabys – vienas žymiausių šiuolaikinių lietuvių pianistų, pelnęs tarptautinį pripažinimą. Pasaulyje jis vertinamas už virtuoziškumą „be pastangų“, dosnų ir visaapimantį garso skambesį, užburiančias interpretacijas ir muzikinio suvokimo turtingumą.

Pianistas tiki kokybiškiausių muzikos kūrinių nemirtingumu: „Kartais būna, kad jauti kompozitoriaus balsą „čia ir dabar“. Manau, toje muzikoje, kuri išlieka po dviejų ar trijų šimtų metų, slypi amžinumo pojūtis ir išliekamoji vertė. Tampa nebesvarbu, kada ji buvo sukurta. Bet tokį poveikį daro tik geriausia muzika.“

Andrius įsitikinęs, jog kūryba be autoritetų neįmanoma, tai – ne kopijavimas, o įkvėpimo šaltinis. Viename interviu paklaustas, kokie kompozitoriai turėjo daugiausia įtakos jo kūrybai, A. Žlabys paminėjo jo mylimus ir dažnai grojamus Bachą, Mozartą, Messiaeną, Šostakovičių, Schnittkę, Pärtą, taip pat savo artimus draugus, kompozitorius Dmitrijų Levkovichių ir Yevgeniy’ų Sharlatą.

A. Žlabys fortepijono meno išvyko studijuoti į JAV ir netrukus ten buvo pastebėtas kaip „švytinti fortepijono viltis“ (dienraštis „The New York Sun“). Vėliau atlikėjas koncertavo su daugybe garsių pasaulio simfoninių orkestrų, tarp jų Niujorko filharmonijos, Bostono, Klivlando, Roterdamo, Buenos Airių ir kitais.

Daugybės tarptautinių konkursų laureatas savo koncertus rengia tokiose pasaulinio garso salėse kaip „Avery Fisher Hall“, „Lincoln Center“, „Concertgebouw“, „Carnegie Hall“, „Phillips Collection“, „Teatro Colón“, „Wigmore Hall“, „Vienna’s Musikverein and Suntory Hall“ ir pan.

O tarp muzikantų, su kuriais jam teko kartu dirbti, spindi tokie vardai kaip Yuri Bashmet, Hilary Hahn, Gidon Kremer ir daugelis kitų.

***

Atvykusiems į koncertą su vaikais iki 7 metų, koncerto metu pageidaujantiems siūlome Vaikų darželio paslaugą (nemokamai).

50% nuolaida bilietams taikoma senjorams, moksleiviams ir studentams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.