Kino eksperimentuotojas iš Japonijos publiką panardins į magišką būklę

Liepos 3 d. MO muziejuje vyks įvadinis eksperimentinio kino festivalio „Suspaustas laikas“ renginys, kuriame savo naujausią darbą „Memento Stella“ pristatys kūrėjas iš Japonijos Takashi Makino (Japonija).

Ne pirmą kartą Lietuvoje viešintis T.Makino parodys savo naujausią filmą.
Ne pirmą kartą Lietuvoje viešintis T.Makino parodys savo naujausią filmą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2019, 9:18 AM

„Suspaustas laikas“ – nuo 2016 m. kasmet rengiamas nemokamas kinematografijos ir alternatyviojo meno festivalis, apžvelgiantis nepriklausomo meno formų evoliuciją, šių dienų tendencijas ir perspektyvas. Liepos 24–28 d. festivalis vėl grįš į Nidą.

Laukiant festivalio liepos 3 d. rengiamas kūrėjo iš Japonijos T.Makino filmo „Memento Stella“ nemokamas seansas MO muziejuje.

T.Makino – aktyvus ir pasaulyje žinomas kūrėjas. Lietuvoje jis lankosi ne pirmąkart – pernai festivalyje „Suspaustas laikas“ pristatė darbą „On Generation and Corruption“. Jo darbai nelieka nepastebėti svarbiausiuose eksperimentinio kino festivaliuose.

Net ir eksperimentinio kino meno kontekste T.Makino yra savitas ir originalus kūrėjas. Jo darbuose organiškai susipina vakarietiško vizualinio meno tradicija, japoniškas jautrumas aplinkai ir savistaba.

Kiną menininkas kuria be tradicinių šiai meno formai privalomų elementų: čia nėra pasakojimo, tradiciškai suvokiamo montažo ar sąmoningos kompozicijos.

Kino juostose fiksuojamų vandens paviršiaus atspindžių, išplaukiančių debesų formų ar Tokijo miesto peizažo vaizdų sluoksniavimas panardina žiūrovą į magišką būklę, kurioje jis nejučia iš stebinčiojo virsta stebimuoju.

„Jei tik nuolat primintume sau, kad visi gyvename vienoje planetoje ir esame iš tų pačių visatos dulkių, galbūt tada geriau suprastume vienas kitą ir būtume artimesni vienas kitam“, – teigė menininkas, kalbėdamas apie naujausią savo darbą „Memento Stella“ (2018 m.). 

Kūrėjo iš Japonijos T.Makino filmo „Memento Stella“ seansas. Liepos 3 d. 19 val. MO muziejus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.