Mirė Kernavės rezervato direktorius Saulius Vadišis

Savaitgalį po sunkios ligos eidamas 65-uosius metus mirė Valstybinio Kernavės kultūrinio rezervato direkcijos vadovas, architektas–restauratorius Saulius Vadišis. 

Saulius Vadišis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Vadišis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Saulius Vadišis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Saulius Vadišis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-07-08 13:07, atnaujinta 2019-07-08 15:47

Apie netektį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Kernavės archeologinės vietovės muziejus. 

S. Vadišis Valstybiniam Kernavės kultūrinio rezervatui vadovavo nuo 2003 metų. Prieš tai jis buvo Valstybinio Kernavės archeologijos ir istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotojas,  direktorius

„Jam vadovaujant, parengtas ir nuosekliai įgyvendinamas strateginis Valstybinio Kernavės kultūrinio rezervato apsaugos, tyrimų, populiarinimo ir pritaikymo lankymui planas. 2012 metais parengtas ir pradėtas įgyvendinti projektas „Valstybinio Kernavės kultūrinio rezervato viešosios turizmo infrastruktūros sukūrimas“. Šio projekto tikslas – pritaikyti Valstybinio Kernavės kultūrinio rezervato teritoriją pažintiniam kultūriniam turizmui ir lankytojų poreikiams, sudaryti prielaidas intensyviai muziejinei ir švietėjiškai veiklai, kultūrinių renginių organizavimui, tuo pačiu užtikrinant kultūros paveldo vertybių ir kultūrinio kraštovaizdžio apsaugą“, – 2015 metais apie S. Vadišio darbą rašė Kultūros ministerija, apdovanojusį jį ministerijos ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“. 

2003 metais S. Vadišis apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi. 

Su S. Vadišiu bus galima atsisveikinti trečiadienį, liepos 10 d., nuo 9 iki 15 val. Olandų g. 22, Vilnius. 15 val. procesija su velionio palaikų urna pajudės iš Vilniaus, laidotuvės – 17 val. Kernavės kapinėse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų