K. Likša apie dainuojamąją poeziją: „Neretai ji yra nustumiama populiariosios kultūros renginių“

„Autorinė kūryba, prasmingi tekstai, jauki atmosfera ir į kiekvieną garsą bei emociją reaguojanti publika“, – taip nemokamą „Akacijų alėjos“ festivalį Kulautuvoje apibūdina jo prodiuseris, atlikėjas Kazimieras Likša. 

K.Likša.
K.Likša.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2019, 5:50 PM

Trečius metus prie vieno didžiausių bardų festivalio „Akacijų alėja“ organizavimo prisidedantis K. Likša teigia, kad labiausiai jį žavi tai, kad šis festivalis nėra apie pompastiką ir didybę. 

„Taip, šiame festivalyje susirenka iš tiesų įspūdingo dydžio auditorija, tačiau pati mintis išlieka ta pati. Tai – autorinė kūryba, prasmingi tekstai, jauki atmosfera ir į kiekvieną garsą bei emociją reaguojanti publika. Tiesiog užtenka bent kartą čia atvykti ir pajauti, jog visoje teritorijoje tvyro ramybė ir įsiklausymas. Niekas niekur neskuba, visi su draugais, savo šeimos nariais ar pavieniui ant žolės ar atsirėmę į medį klausosi jaukios muzikos, kuri neretai yra atstumiama populiariosios kultūros renginių. O čia ji – esminis akcentas“, – atvirauja atlikėjas. 

Dainuojamoji poezija asocijuojasi su Vytautu Kernagiu

Anot K. Likšos, jam lietuviška dainuojamoji poezija visuomet asocijuojasi su Vytautu Kernagiu. „Augant kartas nuo karto teko maestro klausytis kartu su tėvais įvairiose šventėse, jo muzika yra giliai įsišaknijusi daugelio lietuvių širdyse. Man ši sąsaja ir lemia kažkokį artimą santykį su festivaliu „Akacijų alėja“.

Kasmet kone 20 tūkstančių žmonių sutraukiantis festivalis labiausiai žavi savo jaukia atmosfera. 

„Nuostabu matyti dideles kompanijas, kurios atvažiuoja su savo pikniko krepšiais, staliukais, kėdutėmis ar pledukais ir savo susitikimui paskiria būtent „Akacijų alėjos“ festivalį. Pasižiūri toliau, matai šeimas su mažais vaikais ar visai vežimėliuose gulinčiais kūdikiais. Tada pasisuki į kitą pusę ir matai kelis šimtus dviratininkų, kurie sukorė visą kelią nuo Kauno iki pat festivalio scenos. Kiek besisuktum, kiek bežiūrėtum, „Akacijų alėjoje“ renkasi aktyvūs, gražūs ir pozityvūs žmonės“, – festivalio išskirtinumus vardija K. Likša ir priduria, kad tai festivalis žmonėms ir dėl žmonių. 

Muzika – visas gyvenimas 

2018-uosius metus Kazimieras Likša pradėjo triumfuodamas – „MAMA“ apdovanojimuose jis buvo nominuotas „Geriausio metų atlikėjo“ prizui laimėti, šiais metais kartu su žinomu norvegų prodiuseriu Snorre Bergerud įrašė  naują solo albumą „Tavo mylimiausia daina“. Pasiteiravus, kaip K. Likšai sekasi derinti tiek atlikėjo, tiek ir prodiuserio ar organizatoriaus vaidmenis, jis atviras. 

„Muzika – visas mano gyvenimas. Esu pats ir kūrėjas ir atlikėjas. Ir tuo pačiu organizatorius. Rengiu koncertus, festivalius ar kitus renginius. Džiaugiuosi galėdamas save realizuoti vienoje sferoje, kurioje geriausiai jaučiuosi. Reikia turėti bent šiek tiek noro planuotis ir viskas yra įmanoma“. 

Taip pat K. Likša pabrėžia ir apie  komandos svarbą.  „Žinoma nereikia galvoti, kad viską turi padaryti vienas pats. Jei bandyčiau daryti taip, nieko ir nesigautų. Visose sferose turiu puikius ir talentingus žmones šalia savęs. Visi gražiausi darbai padaromi dirbant kartu. Ir džiaugsmas po to būna daug didesnis“, – savo sėkmės formule dalinasi K. Likša. 

Šiais metais „Akacijų alėja 2019“ vyks liepos 13 d. Kulautuvoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?