Klaipėdos kultūros magistrų žiedai – Reginai Šaltenytei ir Mindaugui Bačkui

Kultūros magistro žiedais pasipuoš dar du iškilūs uostamiesčio menininkai – Klaipėdos valstybinio dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė ir Klaipėdos kamerinio orkestro vadovas, violončelininkas Mindaugas Bačkus. Taip nusprendė komisija, kuriai vadovauja meras Vytautas Grubliauskas.

Įvertinti išskirtiniai Klaipėdos dramos teatro primadonos R.Šaltenytės nuopelnai. <br> G.Pilaičio nuotr.
Įvertinti išskirtiniai Klaipėdos dramos teatro primadonos R.Šaltenytės nuopelnai. <br> G.Pilaičio nuotr.
 M.Bačkus aktyviai koncertuoja, rengia tarptautinius violončelės festivalius.<br> D.Rimeikos nuotr.
 M.Bačkus aktyviai koncertuoja, rengia tarptautinius violončelės festivalius.<br> D.Rimeikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 10, 2019, 8:43 PM, atnaujinta Jul 11, 2019, 8:56 AM

„Tai labai ryškūs menininkai, garsinantys Klaipėdą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Jų darbai jaudina gausias bendruomenes, tad neabejodamas sakau, jog Klaipėda išsirinko garbingus, kūrybingus, dar daug potencialo turinčius kultūros magistrus. Šis titulas – tai įvertinimas už jau nuveiktus darbus, ir tuo pat metu įpareigojimas nenuvilti miestiečių, laukiančių iš jų naujų gražių kūrybos sumanymų ateityje“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas menininkams, kitiems kultūros sferos darbuotojams už išskirtinius nuopelnus puoselėjant uostamiesčio kultūrą ir garsinant jo vardą. Pretendentus gali siūlyti įvairios kultūros institucijos, kūrybinės sąjungos, nevyriausybinės organizacijos, privatūs asmenys, savivaldybės administracijos Kultūros skyrius.

Talentingos aktorės R.Šaltenytės kandidatūrą už brandžius ir įsimintinus vaidmenis scenoje, pedagogės veiklą, svarų indėlį į miesto kultūrą bei jo vardo garsinimą pasiūlė Klaipėdos dramos teatras.

Styginių virtuozas M.Bačkus įvertintas už aktyvią ir produktyvią koncertinę veiklą vadovaujant Kameriniam orkestrui ir jo sumanytą jau tradiciniu tampantį muzikinės kultūros renginį - tarptautinį Klaipėdos violončelės festivalį. Maestro kandidatūrą siūlė Klaipėdos koncertų salė.

Kultūros magistro vardo suteikimo komisijai šiemet siūlytos dar šešių menininkų kandidatūros: mažosios plastikos dailininko Sauliaus Bertulio, renginių režisierės, mokytojos metodininkės Svetlanos Vasičkinos, Pilies teatro režisieriaus Alvydo Vizgirdos, menininko, aktoriaus ir režisieriaus Beno Šarkos, skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo bei dailininko-juvelyro Vido Bizausko.

Per šešiolika metų Klaipėdos kultūros magistro vardas suteiktas 35 iškiliems uostamiesčio menininkams. Pernai šiuo titulu įvertinti du žinomi kūrėjai - skulptorius monumentalistas Algirdas Bosas ir fotomenininkas Remigijus Treigys.

Naujai išrinkti kultūros magistrai iškilmingai pagerbiami Klaipėdos piliavietėje – ten jiems įteikiami briliantais inkrustuoti aukso žiedai – per kasinėjimus tarp senųjų mūrų atrasto renesansinio papuošalo, dabar eksponuojamo Pilies muziejuje, replika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu