Kintų muzikos festivalyje muzika skambės ir žvakių šviesoje

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Kintų muzikos festivalis kviečia apsilankyti ypatingą aurą spinduliuojančioje Didžiojoje Kintų bažnyčioje skambėsiančiuose koncertuose.  Jaukūs kamerinės muzikos vakarai melomanus džiugins nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, o mažuosius muzikos mylėtojus festivalis kviečia į specialiai vaikams skirtą edukacinį koncertą šį ketvirtadienį Karklėje.

 D.Bagurskas.<br>Klaipėdos koncertų salės archyvo nuotr.
 D.Bagurskas.<br>Klaipėdos koncertų salės archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2019, 3:05 PM, atnaujinta Jul 31, 2019, 5:50 PM

Senosios muzikos ansamblis „Canto Fiorito“ viena iš savo misijų laiko edukaciją, inicijuodamas įvairius meninius projektus, kuriuose ne tik muzikuoja, bet ir patraukliai pristato mažai Lietuvoje atliekamą ir pažįstamą viduramžių, renesanso, baroko muziką. Jau trečius metus Kintuose besilankantis ansamblis didelį dėmesį savo veikloje skiria ir vaikams. Rugpjūčio 1 d. Karklės bažnytvietėje „Canto Fiorito“ surengs koncertą „Senosios muzikos paslaptys“, kuriame jaunieji klausytojai laiku nusikels į viduramžius: skambės XII–XV a. muzikos kūriniai, kuriuos lydės pasakojimai apie viduramžių žmogaus pasaulėjautą, kultūrą ir muzikos stilius.

Tai ne vienintelis „Canto Fiorito“ pasirodymas Kintų muzikos festivalyje. Į istoriškai pagrįstą atlikimą besigilinantis ansamblis, kurio nariai mokėsi geriausiose Europos aukštosiose mokyklose senosios muzikos studijoms,  rugpjūčio 2 d. kviečia patirti senosios muzikos magiją nakties tamsos apgaubtoje Didžiojoje Kintų bažnyčioje. Žvakių šviesoje vyksiantis koncertas „Viduramžių spindesys“ – tai muzikinė kelionė po Europos viduramžius, kuri prasidės į XII a. Paryžiaus Notre Dame katedrą nukeliančiais skambesiais, o baigsis įmantriomis partitūromis užrašytais ir rafinuotais XV a.  pradžios kūriniais.  Kartu su „Canto Fiorito“ senoviniais vargonėliais muzikuos viduramžių muzikos specialistas iš Šveicarijos Roger Helou.

Rugpjūčio 1 d. Didžiojoje Kintų bažnyčioje skambės neįprastas kontraboso ir fortepijono duetas. Koncerte „4 stygos ir 88 klavišai“ kontrabosininkas Donatas Bagurskas ir Prancūzijoje gyvenantis pianistas Denis Grotsky atliks gaiviais Norvegijos fjordais dvelkiančią romantiko Edvardo Griego, ekspresyvumu išsiskiriančią vieno žymiausių lietuvių kompozitorių Anatolijaus Šenderovo muziką, o taip pat – paties atlikėjo D. Grotsky sukurtą kompoziciją „Urban Movements“.  

Greta ryškiausių kamerinės muzikos kolektyvų šiandien besirikiuojantis styginių kvartetas „Mettis“ yra surengęs gastroles Kinijoje, JAV, Panamoje, koncertavęs prestižinėse Europos salėse, tad ypač džiugu jo sulaukti ir Kintų muzikos festivalyje. Rugpjūčio 3 d. Didžiojoje Kintų bažnyčioje skambėsiančiame koncerte „Mettis“ grieš Vienos klasikų Josepho Haydno ir Ludwigo van Beethoveno kvartetus, o šių styginių kvarteto žanro meistrų kompaniją papildys įtakingiausiu pripažinto šiandienos amerikiečių kompozitoriaus Philipo Glasso Antrasis kvartetas „Company“.    

Šį kolektyvą galėsime išgirsti ir rugpjūčio 4 d. kartu su pianistu Alexandru Paley ir violončelininku Glebu Pyšniak koncerte „Romantiniai pokalbiai“. Didžiojoje Kintų bažnyčioje sklandys jausmų kupina žymiojo vokiečių romantiko Roberto Schumanno kamerinė muzika – fortepijoninis kvintetas, pjesės violončelei ir fortepijonui bei ryškiais muzikiniais personažais išskirtinis ciklas fortepijonui „Karnavalas“. 

Artėjantys Kintų muzikos festivalio koncertai:

Rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis, 20:00, Didžioji Kintų bažnyčia (Kuršių g. 26)   4 STYGOS IR 88 KLAVIŠAI 

Donatas Bagurskas (kontrabosas)

Denis Grotsky (fortepijonas, Lietuva-Prancūzija)

Programoje – Denis Grotsky, Anatolijaus Šenderovo ir Edvardo Griego kūriniai   

Rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis, 16:00, Karklės bažnytvietė (Pajūrio takas 1, Karklė)  

SENOSIOS MUZIKOS PASLAPTYS (koncertas vaikams)

„Canto Fiorito“ (meno vad. Rodrigo Calveyra)

Roger Helou (viduramžių vargonėliai, Argentina-Šveicarija)

Programoje – G. de Machaut, J. Ciconia, F. Landini ir kt. autorių kūriniai bei pasakojimai apie viduramžių gyvenimą, kultūrą ir muziką

Rugpjūčio 2 d., penktadienis, 22:00, Didžioji Kintų bažnyčia (Kuršių g. 26)

VIDURAMŽIŲ SPINDESYS

„Canto Fiorito“ (meno vad. Rodrigo Calveyra)

Roger Helou (viduramžių vargonėliai, Argentina-Šveicarija)

Programoje – G. de Machaut, J. Ciconia, F. Landini ir kt. autoriai

Rugpjūčio 3 d., šeštadienis, 20:00, Didžioji Kintų bažnyčia (Kuršių g. 26)

METTIS IR KOMPANIJA

Styginių kvartetas „Mettis“:

Kostas Tumosa (smuikas),

Bernardas Petrauskas (smuikas),

Karolis Rudokas (altas),

Rokas Vaitkevičius (violončelė)

Programoje – Philipo Glasso, Josepho Haydno ir Ludwigo van Beethoveno styginių kvartetai  

Rugpjūčio 4 d., sekmadienis, 19:00, Didžioji Kintų bažnyčia (Kuršių g. 26)

ROMANTINIAI POKALBIAI

Alexander Paley (fortepijonas, Moldova-JAV)

Gleb Pyšniak (violončelė, Lietuva-Austrija)

Styginių kvartetas „Mettis“

Programoje – Roberto Schumanno kamerinė muzika 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth