Intensyvi šokio savaitė atvers duris ir publikai

Šokio savaitė „Dance.lt Summer Intensive“ kviečia visus besidominčius šokiu į „Menų spaustuvėje“ rengiamus pokalbius, meditacijos ir kino vakarą.

Choreografą M.Rimeikį jau galima išvysti ir dokumentinėje apybraižoje.<br>Rengėjų nuotr.
Choreografą M.Rimeikį jau galima išvysti ir dokumentinėje apybraižoje.<br>Rengėjų nuotr.
 Kadras iš filmo „Lietuvos šokio kūrėjų portretai: Martynas Rimeikis ir Rūta Butkus“.
 Kadras iš filmo „Lietuvos šokio kūrėjų portretai: Martynas Rimeikis ir Rūta Butkus“.
 „Dance.lt Summer Intensive“.<br> T.Almanto nuotr.
 „Dance.lt Summer Intensive“.<br> T.Almanto nuotr.
 „Dance.lt Summer Intensive“.<br> T.Almanto nuotr.
 „Dance.lt Summer Intensive“.<br> T.Almanto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 8:39 AM, atnaujinta Aug 17, 2019, 8:44 AM

Iki rugpjūčio 24-osios vyksiančio „Dance.lt Summer Intensive“ pagrindą sudaro intensyvūs šokio seminarai ir kūrybinės laboratorijos.

Lietuvos šokio informacijos centras kviečia visus besidominčius šokiu į vakarinės programos renginius neformaliai pabendrauti su seminarų mokytojais ir dalyviais.

Susipažinti ir atsipūsti

Rugpjūčio 20 d. 20 val. „Menų spaustuvės“ kavinėje vyks tradicija tapęs pokalbių vakaras. Jo metu bus galima susipažinti su „Dance.lt Summer Intensive“ pedagogais, padiskutuoti, išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus. Vakare dalyvaus šokio savaitės svečiai Clementine Deluy, Douglasas Beckeris, Emily McDaniel, Helder Seabra, Roser Lopez Espinosa ir Lukas Karvelis.

Labiausiai intriguojanti „Dance.lt Summer Intensive“ dalis – rugpjūčio 24 d. vyksiantis uždarymo vakaras. Jo metu seminarų dalyviai parodys, ko mokėsi intensyvios šokio savaitės metu, o vėliau pakvies į vakarinę šokių aikštelę.

Specialiai „Dance.lt Summer Intensive“ dalyviams ruošiama ir daugiau dieninę programą papildančių renginių – susitikimai ir pokalbiai su kitų seminarų dalyviais bei tibetietiškų dubenėlių meditacijos vakaras, padėsiantis atsipalaiduoti po intensyvių treniruočių.

Ekrane – kūrėjų portretai

Šokių gerbėjams ypač aktuali programos dalis – premjerinis filmų vakaras „Lietuvos šokio kūrėjų portretai: Martynas Rimeikis ir Rūta Butkus“.

Dokumentinių apybraižų peržiūra vyks rugpjūčio 23 d. 20 val. „Menų spaustuvės“ Kišeninėje salėje, o iškart po jos prasidės diskusija, moderuojama Helmuto Šabasevičiaus.

Lietuvos šokio kūrėjų portretai – Lietuvos šokio informacijos centro projektas, kurio tikslas – dokumentinėse apybraižose įamžinti iškiliausias Lietuvos šokio asmenybes, jų kūrybą ir Lietuvos šokio istorijai svarbius įvykius.

Šiemet pristatomų filmų dėmesio centre – baleto artistas ir kūrėjas M.Rimeikis ir šiuolaikinio šokio menininkė R.Butkus.

Baleto primarijus, choreografas M.Rimeikis kuria spektaklius Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto bei Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatruose. Šokio kritikai pabrėžia jo savitą choreografinį braižą ir kūrybiškumą.

Menininkas prisipažįsta, kad šokį visada jautė kur kas stipriau, nei pats savo kūnu sugebėjo jį emociškai perteikti kitų choreografų spektakliuose, todėl ir šiandien kūryba jam suteikia išsilaisvinimo pojūtį.

Saugumas netraukia

R.Butkus – provokuojanti šiuolaikinio šokio menininkė, pabrėžianti, kad menas neturi patikti, jis turi kelti klausimą, judinti. Ilgą laiką Rūta bendradarbiavo su Lietuvos teatro ir šokio kūrėjais, rengė vaidmenis spektakliams, muzikiniams vaizdo klipams, pristatė savo darbus.

2017 metais ji buvo pakviesta dėstyti į Kinijos Hangdžou muzikos konservatoriją, kur tapo savotišku ledlaužiu, supažindindama Kinijos baleto ir klasikinio šokio studentus su šiuolaikinio šokio raiška. Šiandien Rūta yra atvira kūrybiniams procesams visame pasaulyje, bendradarbiauja su užsienio kūrėjais.

„Saugumas, patogumas, kai viskas kūryboje tampa per daug aišku, manęs netraukia – turiu eiti kur nors kitur“, – prisipažino R.Butkus.

Projektą „Dance.lt Summer Intensive“ Vilniuje organizuoja Lietuvos šokio informacijos centras, remia Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė ir Kultūros ministerija.

Visi trys minėti renginiai – pokalbių ir uždarymo vakarai bei filmų peržiūra – yra atviri ir nemokami visiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.