Neįprasti kūriniai vienus šiurpina, kitus džiugina

Išsirengus pasižvalgyti po Kauno rajono miestelius – Raudondvarį, Batniavą, Kulautuvą, čia galima užtikti netikėtų dalykų. Vietos gyventojai stebina aplinkinius kurdami grožį iš dervos ir iš senų automobilių.

Įspūdingo dydžio šerno skulptūros netoli dviračių tako praeiviai išsigąsta.<br>L.Babrausko nuotr.
Įspūdingo dydžio šerno skulptūros netoli dviračių tako praeiviai išsigąsta.<br>L.Babrausko nuotr.
 Neįprastas gėlynas Raudondvaryje.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Neįprastas gėlynas Raudondvaryje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 24, 2019, 10:49 AM

Važiuojant dviračių taku, jungiančiu Batniavą ir Kulautuvą, ties šių dviejų seniūnijų riba daug kas nori nenori staiga priversti sustoti. Sustingti priverčia paunksnėje tarsi aukos tykantis didžiulis juodas žvėris.

Bet po kelių akimirkų palengvėja, nes supranti, kad tai ne gyvas šernas, o dirbtinė įspūdingo dydžio šio gyvūno skulptūra, pagaminta iš dervos.

Šio kūrinio autorius – menininkas Tadas Vosylius. Skulptūrą „Žvėris“ jis eksponavo pavasarį sostinėje vykusioje didžiausioje Baltijos regiono meno mugėje „ArtVilnius ’19“. Skulptūra stovėjo prie „Litexpo“ ekspozicijų centro ir stebino meno gerbėjus.

Kai paroda baigėsi, birželio mėnesį menininkas nusprendė savo kūrinį perduoti Batniavos seniūnijai, kurioje ir gyvena.

Batniavos seniūnas Šarūnas Pikelis pasakojo, kad T.Vosylius gavo ne vieną pasiūlymą skulptūrą parduoti, bet menininkas turėjo aiškią viziją, kur šernas turi stovėti.

Beveik 4 metrų aukščio ir tiek pat metrų ilgio skulptūra iš karto tapo turistų traukos objektu.

Š.Pikelis drauge su menininku ateityje planuoja įkurdinti visą šiurpią pasaką kiek primenančių skulptūrų iš dervos parką.

Nemažai smalsuolių sustoja ir apsilankę Raudondvaryje, Pilies gatvėje.

Prie vieno nuosavo raudonų plytų namo ant vejos įrengtas neįprastas gėlynas. Įvairios daugiametės ir vienmetės gėlės bei medeliai pasodinti į per pusę nupjauto automobilio kėbulą. Tai Raudondvario gyventojos Vidos Urbonienės kūryba.

Parduotuvėje salės darbuotoja dirbanti moteris pasakojo, kad kaimynas turėjo seną, nebevažiuojantį pilkos spalvos automobilį.

„Pernai jis pasiguodė, kad automobilio nėra kur dėti. Mes su kaimyne Eugenija paprašėme jį atiduoti. Meistras nupjovė automobilių viršų. Likusią apatinę dalį pačios nudažėme lyg zebrą. Į mašinos vidų ir bagažinę pasodinome visokių augalų“, – pasakojo V.Urbonienė.

Moteris sakė, kad daug žmonių, važiuojančių pro šalį, sustoja prie jos gėlyno, fotografuojasi, vieni giria, kiti kiek peikia, bet jai tai nė motais.

„Mums patinka kurti. Ateityje automobilyje atsiras vairas, aplink jį – daugiau kokių nors neįprastų vazonų. Smagu išsiskirti iš kitų“, – juokėsi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.