Šeimų festivalis „Garden“ prasideda – koncertai ir užkandžiai tarp gėlių

Į VU Botanikos sodą Kairėnuose grįžta vilniečių pamėgtas muzikos ir pramogų festivalis visai šeimai „Garden“. Tai viena geriausių vietų išlydėti vasarą.

Botanikos sodo festivalyje „Garden“ laukia daug peno ir kūnui, ir sielai.<br>Rengėjų nuotr.
Botanikos sodo festivalyje „Garden“ laukia daug peno ir kūnui, ir sielai.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2019, 8:33 PM

Rugpjūčio 25 ir 26 dienomis VU Botanikos sode pasirodys charizmatiškasis Mantas Jankavičius ir visada laukiami „G & G Sindikatas“.

Festivalio organizatoriai publiką vilios įvairiomis pramogomis vaikams ir gurmaniško maisto zona.

Žygiuos į Močiutės daržą

Praėjusiais metais didelio susidomėjimo sulaukęs festivalis vėl siekia tapti geriausia vieta šeimoms išlydėti vasarą.

Organizatoriai kviečia tėvus atvykti su savo atžalomis – suaugusiųjų lydimi vaikai iki 13 metų festivalyje galės dalyvauti nemokamai.

Atokioje nuo miesto gatvių spūsčių ir šurmulio VU Botanikos sodo erdvėje klausytojų lauks ne tiktai įspūdingi muzikiniai pasirodymai.

Savo norus galės įgyvendinti mažieji lankytojai, o visi išalkusieji rinksis gardumynus iš daugybės maisto furgonėlių šefų siūlomų patiekalų.

Erdvės šeimininkė – VU Botanikos sodo komanda – kvies vaikus į smagią pažintinę veiklą.

Žygyje į Močiutės daržą jie susipažins su naujomis sodo erdvėmis, kur bandys atpažinti net 150 rūšių valgomų, maistui ar jam pagardinti naudojamų augalų, sužinos įdomių faktų apie lietuviškas daržininkystės tradicijas ir kulinarijos paveldą.

Ant smėlio kopa virtusių Senojo Kairėnų dvaro pamatų mažieji kartu su tėvais galės kurti koliažus iš gamtinių medžiagų – margaspalvių žiedų, lapelių, uogų.

Galbūt tėvai prisimins, kaip patys vaikystėje dėliojo tokias paslaptis – „sekretus“?

Skries aitvarai ir burbulai

Botanikos sodo gidas kvies lankytojus pasigrožėti ypatingomis žydinčių augalų kolekcijomis, žiedų formomis ir jų spalvomis.

Prasiskleidusiais žiedais šiuo metu jau puikuojasi šimtai rūšių ir veislių jurginų, kardelių, hortenzijų, astilbių, viendienių, piliarožių ir kitokių augalų.

„Aitvarų peryklos“ kūrybinėse dirbtuvėse vaikai galės susikurti savo svajonių aitvarus ir sužinoti, kaip susidraugauti su vėju, o kartu su linksmaisiais festivalio savanoriais pūsti ir gaudyti didžiuosius muilo burbulus.

Mažųjų žiūrovų lauks ir didžiulė batutų zona su pripučiamaisiais batutais – čiuožyklomis, kliūčių ruožu.

Išsidūkę vaikai galės sutikti žinomų ir pamėgtų pasakų, filmų personažų, kurie išmargins jų veidukus ir įtrauks į fantazijos pasaulį.

Vaikų lauks ir „VR City“ išradingos komandos paruošta virtualios realybės erdvė su įvairiais žaidimais.

Šventė laukia smaližių

Smaližiai galės gardžiuotis cukraus vata ir kukurūzų spragėsiais.

Smalsuolius sudomins mokslinis šou „Atradėjas“, kuriame bus galima išvysti ne tiktai mokslinius eksperimentus, bet ir kaip gaminami valgomieji ledai.

Abi festivalio dienas išalkusius vaikus ir jų tėvus džiugins įrengta įvairaus maisto zona, kur maisto furgonėliuose bus galima įsigyti blynų, vaflių, picos, makaronų, dešrainių, kitokių skanėstų ir surengti savo šeimos iškylą.

Organizatoriai tikisi, jog festivalio lankytojai įvertins šiemet dar gausesnę muzikinę programą, naujas ir įdomias pramogas vaikams, su meile šefų pagamintus patiekalus ir išsineš vien teigiamus atsiminimus.

Festivalyje visai šeimai rugpjūčio 25 ir 26 dienomis VU Botanikos sode koncertuos Monika Liu, Mantas, Cheri ir „G & G Sindikatas“.

Festivalis „Garden“ VU Botanikos sode Kairėnuose vyks rugpjūčio 25 ir 26 dienomis. Bilietus galima įsigyti „Bilietai.lt“ bilietų pardavimo kasose arba internetu. Bilieto kaina – nuo 19 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.