Daugiabučio sieną robotas Albertas papuošė vos per kelias dienas

Kauniečiai jau įprato, kad miesto pastatų sienas savo darbais puošia menininkai. Bet vieną daugiabučio fasadą buvo patikėta išpiešti robotui. Tai pirmas ir vienintelis Lietuvoje taip atsiradęs piešinys.

Menininkai (iš kairės) O.Hillepas, T.Norvila, M.Kivi ir R.Murutaras piešinį ant daugiabučio sienos kūrė pasitelkę robotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Menininkai (iš kairės) O.Hillepas, T.Norvila, M.Kivi ir R.Murutaras piešinį ant daugiabučio sienos kūrė pasitelkę robotą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2019, 5:33 PM

Vilijampolėje, ant Sąjungos aikštės 14-ojo daugiabučio sienos, šią savaitę atsirado didžiulis piešinys. Menininkas Timotiejus Norvila-Morfai ant penkiaaukščio sienos pasirinko perpiešti dailininkės Lidijos Meškaitytės miniatiūrą „Takas namo“.

Ramus gamtos peizažas tarsi pratęsia gatvę, kuri baigiasi aklagatviu ir iki šiol pilka buvusia daugiabučio siena.

Šį kartą kaunietis menininkas freską ant namo kūrė ne pats, bet pasikvietė komandą iš Estijos, kuri atsigabeno pačių sugalvotą ir sukonstruotą aparatūrą. Užprogramuotą piešinį ant sienos taškavimo būdu aerozoliniais dažais purškė robotas Albertas, kuris buvo valdomas radijo bangomis.

„Jei tokio dydžio piešinį pieščiau pats, užtrukčiau savaitę, o robotas tai atliko per kelias dienas“, – sakė T.Norvila.

Menininkas iš Estijos Richardas Murutaras sakė, kad tokiu būdu jis su bendraminčiais yra kūręs gatvės meno piešinius JAV, Filipinuose, Malaizijoje, Kroatijoje. Lietuvoje tai pirmas roboto Alberto atliktas piešinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.