VDU kamerinis orkestras sezoną pradėjo su nauju vadovu

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) kamerinis orkestras aštuntąjį sezoną pradeda su trenksmu. Netikėtomis interpretacijomis garsėjantis Lietuvos kolektyvas žada apdovanoti muzikos mėgėjus dar negirdėtais kūrybiškais sprendimais, kuriuos padės įgyvendinti naujasis orkestro dirigentas – charizmatiškasis Vytautas Lukočius.

 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
 VDU kamerinis orkestras.<br> K.Kublicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-10-01 15:57

VDU kamerinis orkestras nuolat ieško muzikinių iššūkių ir stengiasi nustebinti klausytojus melodingais atradimais. Prasidedančiam naujam orkestro sezonui vadovaus žinomas dirigentas Vytautas Lukočius.

Nuo 2016 metų Suomijos miesto Lapenrantos simfoniniam orkestrui vadovaujantis dirigentas puikiai pažįstamas ir Lietuvoje. Kartu su savo suburtu orkestru „Vilnius Sinfonnieta“ jis nuolat dalyvauja įvairiuose televizijos projektuose bei rengia koncertinius turus po Lietuvą.

Pasak VDU kamerino orkestro vadovės Ritos Bieliauskaitės, Vytauto kūrybinė veikla ir sukaupta patirtis suteiks kolektyvui dar daugiau profesionalumo ir muzikinio žavesio.

Šio sezono koncertų ciklas prasidėjo įspūdingame tarptautiniame kamerinės muzikos festivalyje „Salkhino palace camerata“ Gruzijoje. Rugsėjo 28-29 dienomis rytinėje Juodosios jūros pakrantėje susipynė šiuolaikinės muzikos ir klasikinių garsų skambesys.

VDU kamerinis orkestras šiam renginiui išmoko išraiškingą gruzinišką kūrinį, o taip pat atliko W.A.Mozarto divertismentus, J.Strausso „Polką piccicato“ bei kitas kompozicijas. Į Gruziją orkestras nuvežė ir muzikinių lauktuvių – šiuolaikinio Lietuvos kompozitoriaus Arvydo Malcio kūrybos.

Įsibėgėjus rudeniui, VDU kamerinis orkestras kvies keltis į sakralinę bažnyčios erdvę – Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką. Lietuvos paminėjimo 1010-osioms metinėms skirtame festivalio „Operetė Kauno pilyje“ koncerte „Sakralinės muzikos šedevrai“ VDU kamerinis orkestras pasirodys su solistais Žygimantu Galiniu, Nedijumi Noreika, Gitana Pečkyte, Živile Lamauskiene, koncertą diriguos Jonas Janulevičius.

Šiemet jau ketvirtą kartą organizuojamas koncertas „Jaunieji fortepijono lyderiai ir VDU kamerinis orkestras“ publiką supažindins su jaunosios kartos muzikos profesionalais. Kauno valstybinėje filharmonijoje kartu su V. Lukočiaus vadovaujamu orkestru gros pianistų konkurso „Jaunieji fortepijono lyderiai“ pagrindinio prizo laimėtojai. Programoje – kompozitorių J.S. Bacho, H. Foglerio, J. Polunino, A. Peskanovo, A. Tsfasmano, T. Šlauskienės ir kitų autorių koncertai fortepijonui ir orkestrui.

Lapkričio 15 dieną sostinės „Litexpo“ rūmuose žaidimų kultūros konvente „GameOn“ VDU kamerinis orkestras virtualią patirtinį perkels į tikrą pasaulį ir gyvai atliks šimtus kartų fantastiniuose kompiuteriniuose žaidimuose girdėtas melodijas.

„GameOn Live“ skamba garso takeliai iš daugelio pamėgtų nuotykių ir veiksmo apipintų žaidimų: „League of Legends“, „RuneScape“, „God of War 4“. Neeilinę patirtį klausytojams scenoje kurs daugiau kaip šimtas atlikėjų: VDU kamerinis orkestras, pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų grupės, KTU akademinis choras „Jaunystė“ ir A. Kačanausko muzikos mokyklos estradinio dainavimo grupė „Dangi&D4“ bei solistai. Projekto dirigentas – Martynas Staškus.

Žiemos šventėms VDU kamerinis orkestras savo ištikimiems gerbėjams ruošia malonias staigmenas. Gruodžio mėnesį kartu su teatro ir kino aktoriumi bei režisieriumi Kostu Smoriginu bei naujuoju orkestro dirigentu V. Lukočiumi orkestras leisis į geriausių Kosto Smorigino baladžių turą po Lietuvą „Labas vakaras, brangioji“. Muzikinė kelionė prasidės gruodžio 1-ąją dieną pajūryje – Klaipėdoje, gruodžio 5-ąją koncertas vyks sostinėje, gruodžio 11-ąją Šiauliuose, o gruodžio 19-ąją dieną Kauno VDU Didžiojoje salėje.

„Pasirodymas su Kostu Smoriginu Kaune vainikuos ne tik žiemos turą po Lietuvą, bet ir taps šventiniu akcentu minint jau aštuntąjį VDU kamerinio orkestro gimtadienį. Naujų metų išvakarėse tradiciškai bus rengiamas muzikinis renginys, skirtas palydėti senuosius ir pasitikti dar daugiau muzikinių siurprizų žadančius 2020 metus,“ – naujojo sezono akcentus atskleidė orkestro vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.