Kino festivalyje „CinEast“ Liuksemburge – pažintis su Lietuva

Spalio 3–20 d. Liuksemburge vyksiančio centrinės ir rytų Europos kinui skirto festivalio „CinEast“ dėmesio centre – Lietuva. Specialioje šalį pristatančioje programoje bus parodyti septyni įvairaus žanro lietuvių darbai, autoriai susitiks su žiūrovais, Lietuvos pristatymą sustiprins paroda ir muzikos atlikėjų pasirodymas.

Kadras iš K.Kaupinio filmo „Nova Litauania“.
Kadras iš K.Kaupinio filmo „Nova Litauania“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-04 16:59

Lietuvių kūrėjų filmai bus pristatomi įvairiose festivalio „CinEast“ programose. Pagrindiniame festivalio konkurse varžysis debiutinis Karolio Kaupinio filmas „Nova Lituania“. Jame taip pat rungsis ir šiemet Kanų kino festivalyje pristatytas latvių, lietuvių, belgų irprancūzų filmas „Olegas“ (rež. Janis Kursietis), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka lietuvis Valentinas Novopolskis.

Du trumpametražiai pateko į trumpųjų vaidybinių filmų maratono programą: šiemet Lietuvą pasaulyje garsinantys Vytauto Katkaus „Kolektyviniai sodai“ ir Liuksemburge gyvenančios Gintarės Parulytės „Ar tai yra tikrasis tavo darbas?“ Žiūrovai galės pamatyti Ernesto Jankausko debiutą „Čia buvo Saša“ bei Marijos Kavtaradzės dramą „Išgyventi vasarą“. Šiuolaikinei Lietuvos dokumentikai atstovaus Aistės Žegulytės darbas „Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)“.

Programoje nebus pamirštas ir kino paveldas. Laisvės simbolį „Liuksemburgo radiją“ atsimins ir pirmą kartą Liuksemburge bus rodomas Raimundo Banionio vaidybinis filmas „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“ (1990 m.). Filmas atidarys spalio 11 dieną vyksiantį Lietuvos kino ir kulinarijos vakarą.

Renginyje bus ir daugiau malonių lietuviškų akcentų. Per festivalį „CinEast“ vyksiančią fotografijų parodoje „Down With Walls!“ bus galima išvysti lietuvių fotografo Deivydo Buivydo darbus, o lietuvių muzikos trio „Baltic Balcan“ buvo patikėta pasirodyti festivalio uždarymo vakarėlio scenoje.

„CinEast“ festivalis, rengiamas nuo 2008 m., siekia pristatyti naujausius filmus iš Vidurio ir Rytų Europos ir kasmet parodo daugiau kaipi 100 ilgametražių bei trumpametražių filmų. Festivalio filmai rodomi ne tik Liuksemburgo sostinėje, bet ir kituose šalies miestuose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.