„Vilnius Jazz 2019“ apdovanojimas – saksofonininkui Simonui Šipavičiui

Trečiadienį festivalio „Vilnius Jazz“ scenoje sostinės Rusų dramos teatre paskelbtas 16-asis apdovanojimo „Už nuopelnus Lietuvos džiazui“ laureatas. Juo tapo grupės „Sheep Got Waxed“ saksofonininkas Simonas Šipavičius.

 S.Šipavičius.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 S.Šipavičius.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2019, 9:04 PM

Laureatas dar studijuodamas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo katedroje atkreipė į save dėmesį pasirodymais su Pauliumi Vašku ir Adu Gecevičiumi. 2011 metais „Sheep Got Waxed“ laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“, o S.Šipavičius jau 2010-aisiais šiame konkurse buvo pripažintas geriausiu instrumentininku.

„Sheep Got Waxed“ greitai sudrebino ne tik šalies festivalius, bet ir efektingai debiutavo teatre – pelnė svarbiausio teatrinio apdovanojimo Auksinio scenos kryžiaus nominaciją už muziką režisieriaus Vido Bareikio spektakliui „Kovos klubas“, kurią pats trio ir atliko teatro scenoje spektaklio metu.

S.Šipavičius su 6iuo trio pasirodė Kinijoje, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Olandijoje, Slovėnijoje, Estijoje, Latvijoje, Rusijoje, įgrojo keturis albumus. Sakofonininkas įspūdingai reiškiasi ir su kitais partneriais bei solo projektuose, neseniai išleido solinį albumą „Saxual Harassment“ pseudonimu „Sheep Effect“.

Nuo šio rudens S.Šipavičius daug laiko skiria pedagoginei veiklai tik ką įkurtoje novatoriškoje jaunimo muzikos mokykloje, kurioje ugdomas auklėtinių kūrybiškumas.

„Iš pirmo žvilgsnio improvizuoti gali atrodyti paprasta – gali tiesiog groti bet ką ir vadinti tai improvizacija. Tačiau tai ir bus bet kas. Išmokti nuosekliai dėstyti mintį remiantis tam tikromis žaidimo taisyklėmis yra pakankamai sudėtinga. O dar reikia būti savimi – ne cituoti o kalbėti savo žodžiais. Tuo ir žavi improvizacija. Ji padeda atlikėjams prabilti“, – sakė menininkas.

S.Šipavičiaus moto – „Muzikoje viskas įmanoma“. „Laisvė yra didžiulė vertybė. Dažnai gyvenime negali elgtis visai laisvai, nes gali likti nesuprastas. Muzikoje gali sau leisti viską. Gali joje būti toks, koks iš tiesų esi arba norėtum būti“, – įsitikinęs sakofonininkas.

„Vilnius Jazz“ prizas „Už nuopelnus Lietuvos džiazui“ teikiamas nuo 2004 metų. Jo laureatais yra tapę dvylika iškilių šalies džiazo meistrų, tarp jų – Viačeslavas Ganelinas, Vladimiras Čekasinas, Vladimiras Tarasovas, Dainius Pulauskas, Petras Vyšniauskas, Liudas Mockūnas, trys džiazo teoretikai ir fotomenininkas. Muzikologas Liudas Šaltenis (1941-1994) ir ilgametis Kauno bigbendo vadovas Romualdas Grabštas (1943-2009) buvo apdovanoti po mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų