Lentvaryje – neeilinė eglutės įžiebimo šventė: avarinės būklės pastatas pasikeitė neatpažįstamai

Daugiau kaip dešimt tūkstančių gyventojų turinčiam miestui Lentvariui stigo tinkamų patalpų kultūriniam gyvenimui puoselėti. Jau šį penktadienį duris atveria moderni, rekonstruota šiuolaikiško gyvenimo standartus ir žmogaus poreikius atitinkanti Lentvario miesto biblioteka ir Lentvario kultūros rūmai.

 Archyvo nuotr.
 Archyvo nuotr.
 Archyvo nuotr.
 Archyvo nuotr.
 Archyvo nuotr.
 Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-12-12 11:01

Labiausiai lentvariečiams trūko ploto – esama infrastruktūra nesudarė sąlygų kokybiškų paslaugų teikimui, todėl siūlomų kultūros paslaugų kokybė ir forma Lentvario mieste neatitinko laikmečio aktualijų ir visuomenės poreikių. Todėl dėl prastos kultūros įstaigų infrastruktūros būklės Lentvario kultūrinis gyvenimas buvo stipriai apribotas ir didžioji miesto gyventojų dalis jame tiesiog nedalyvavo.

Daugelis miesto gyventojų pastatą adresu Klevų al. 20, prisimena kaip kino teatrą, kita dalis – diskoteką, jaunimo centrą, kuris buvo įsikūręs būtent šiose patalpose. Vėliau jau avarinės būklės pastatą prisimenantys lentvariečiai šįkart šį objektą pasitinka kaip kultūros centrą, po vienu stogu bursiantį visų kartų skaitytojus, meno mėgėjus, profesionalius menininkus.

Tiek Bibliotekoje, tiek Kultūros rūmuose numatoma rengti profesionalaus meno renginius, pramoginės muzikos koncertus, įvairius edukacinius užsiėmimus, propaguoti naujas veiklas (žaisloteka, kino filmų peržiūros, klubai ir pan.). Sudarytos geresnės sąlygos didins ir mėgėjų meno kolektyvų motyvaciją bei jų organizuojamų renginių skaičių.

Bibliotekos ir Kultūros rūmų atidarymo, ir eglutės įžiebimo šventė – jau šį penktadienį, gruodžio 13 d., 17 val. adresu Klevų al. 20, Lentvaryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.