Originalu: savitų kūrėjų tandemas prisistato animaciniu vaizdo klipu

Simonas Šipavičius – Sheep Effect, 2019-ųjų pavasarį pristatęs keistus saksofono garsus ir elektroniką susiejusį albumą „Saxual Harrasment“, jau kepa ir antrąjį. Tarp kūrybinių darbų Simonas suvienijo kūrybines galias su išskirtinės rankos grafike Žvėrūna.

 S.Šipavičius.<br> E.Vin nuotr.
 S.Šipavičius.<br> E.Vin nuotr.
 HIGH! HOW ARE YOU? vaizdo klipo krikštynos.<br> E.Vin nuotr.
 HIGH! HOW ARE YOU? vaizdo klipo krikštynos.<br> E.Vin nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2020, 4:49 PM

Kartu jie sukūrė kai ką nežemiško bei puikiai tinkančio įvairioms kelionėms. Džiugi žinia ta, kad jau įvyko bendro kūrinio krikštynos – Sheep Effect pristatė naują darbą ir jam Žvėrūnos ranka pieštą vaizdo klipą.

Sheep Effect pirmasis albumas „Saxual Harrasment“ daugybės melomanų buvo įvertintas kaip vienas įdomiausių 2019 m. leidinių. Žurnalo „370“ muzikos apžvalgininkas „Gintariniai akiniai“ parašė, jog „kankinamą saksofoną Simonas įvelka į elektroniką, kurioje yra ir drum’n’basso , ir techno-, ir minimal, ir netgi IDM apraiškų; tai yra džiazas klubams, tūsams ir vakarėliams“.

Sheep Effect su „Saxual Harrasment“ programa kelis kartus apvažiavo Lietuvą, o dabar jau ruošia ir antrąjį albumą pavadinimu GIANT, kurį į pasaulį paleisti Simonas žada jau pavasarį.

Žvėrūna – profesionali grafikė ir iliustratorė. Ji yra surengusi ne vieną personalinę bei dalyvavusi grupinėse parodose, neseniai dalyvavo konferencijoje „Speak up“ ir prisipažįsta labai mėgstanti keliauti.

Kūrėja ne tik nupiešė HIGH! HOW ARE YOU? vaizdo klipą, bet taip pat yra Sheep Effect vizualinio identiteto autorė – ji sukūrė juodą avį su ausį veriančiu aukso ragu, kuri tapo Sheep Effect veidu. Taigi užsimezgęs kūrybinis romanas davė naują vaisių – muzikinį klipą.

„Su Simonu bedradarbiaujame jau ne pirmą kartą. Kartu dirbti buvo labai įdomu, todėl jam pasiūlius dar vieną projektą iškart sutikau.

Animacija – labai sudėtingas ir daug kantrybės reikalaujantis procesas. Tikras iššūkis! Kiekvieną kadrą piešiau ranka ant popieriaus, perkėlinėjau į kompiuterį ir spalvinau. HIGH! HOW ARE YOU? – labai dinamiškas, išmušantis iš vėžių kūrinys.

Beveik viso proceso metu klausiau vien šio kūrinio ir bandžiau vizualizuoti garsus. Tai pasakojimas apie mus visus, virstančius žvėrimis. Kūriau šiandieninio žmogaus archetipą, patiriantį virsmo būseną. Pasivertimas gyvūnu leidžia mums patirti paralelinę tikrovę, bet svarbu joje nepasiklysti. Tai archajiškų ritualų ir mūsų kasdienės buities sintezė“ – pasakojo Žvėrūna.

Sheep Effect – HIGH! HOW ARE YOU? animacinio klipo autorė Živilė Žvėrūna, projekto organizatorius VšĮ Kurkurūzai. Klipo atsiradimą finansavo Asociacija LATGA.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.