Orkestras „Trimitas“ žiūrovus kviečia į skrydį lėktuvu

Vasario 8 dieną Vilniaus Naujamiestyje įsikūrusioje „Trimito salėje“ bus pristatyta pirmoji šių metų „Trimito“ premjera – muzikinis spektaklis vaikams „Trimito skrydis“.

„Trimitas“.<br>D.Matvejevo nuotr. 
„Trimitas“.<br>D.Matvejevo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 11:52 AM, atnaujinta Feb 5, 2020, 11:53 AM

Orkestro vadovas dr. Antanas Kučinskas sakė, kad tai – ypatingas įvykis dėl kelių priežasčių. Visų pirma, tai naujas žanras, nauja kryptis Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrui. Vaikų auditorijai skirtus muzikinius pasirodymus 63-ejus metus gyvuojantis orkestras pradėjo rengti tik pernai ir jau susilaukė didelio pasisekimo. Per metus buvo surengti 23 koncertai, o muzikiniuose visai šeimai skirtuose „Trimito“ spektakliuose apsilankė daugiau kaip 7000 žiūrovų.

Kita vertus, „Trimito“ orkestras pastaraisiais metais ieško naujų formų, naujų jungčių tarp skirtingų žanrų ir tokiu būdu plečia savo repertuarą, siekia išnaudoti visas orkestro kūrybines jėgas ir potencialą.

Naująjį spektaklį „Trimito skrydis“ pučiamųjų instrumentų orkestras parengė kartu su režisiere Birute Mar ir aktoriumi Andriumi Bialobžeskiu.

„Trimito salė“ virsta muzikiniu lėktuvu, o žiūrovai – jo keleiviais. „Šiame spektaklyje norime parodyti kokia spalvinga, kokia įvairialypė ir plati yra pasaulinės muzikos paletė, – pasakojo orkestro vadovas dr. A.Kučinskas. – Dar prieš spektaklį veiksmas primena keleivių įlaipinimą į lėktuvą. 

Įleidžiantys į salę tikrina keleivių bilietus, prie durų sukiojasi stiuardesės, įrengtas patikros postas, kabo užrašas „Trimito oro linijos“. Žiūrovams renkantis, pasigirsta garso įrašai, kokius įprastai girdime tik oro uostuose: „Dėmesio, dėmesio, keleivis Mr... , skrendantis lėktuvu Trimito miestas – Madagaskaras, skubiai kviečiamas prieiti prie aštuonioliktų vartų“.

Trimitas“ išskleidžia sparnus ir leidžiasi į kelionę aplink pasaulį. Drauge su skrydžiui diriguojančiais muzikinio lėktuvo pilotais žiūrovai apkeliauja pasaulio žemynus ir šalis, išgirsta įvairių kraštų muziką, pasiekia tolimąją Antarktidą ir net Mėnulį. Ieškoję kur gyvena vėjas, sapnai ir mintys, keliautojai sugrįžta namo ir supranta koks nuostabus yra gimtasis mūsų kraštas.

Scenarijaus autorė ir režisierė – Birutė Mar Dailininkė – Indrė Pačėsaitė Video – Džiugas Katinas, Karolis Bratkauskas Lėktuvo pilotai – Andrius Bialobžeskis, Ugnius Vaiginis. Lėktuvo keleiviai – orkestras „Trimitas“ ir žiūrovai

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.