„Auksinių aviečių“ nominacijomis „pagerbtas“ miuziklas „Katės“

Holivude šeštadienį buvo pristatytos „Auksinių aviečių“ – apdovanojimų, kurių niekas nenori laimėti, – nominacijos, ir daugiausiai jų gavo kritikų išpeiktas miuziklas „Katės“ (Cats).

 Miuziklas „Katės“.<br> Filmo kadras.
 Miuziklas „Katės“.<br> Filmo kadras.
 „Fanatikas“ (The Fanatic) su Johnu Travolta.<br> Filmo kadras.
 „Fanatikas“ (The Fanatic) su Johnu Travolta.<br> Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Rūta Androšiūnaitė, BNS, AFP

Feb 9, 2020, 5:32 PM, atnaujinta Feb 9, 2020, 5:51 PM

„Auksinėms avietėms“ pristačius šiemetinį baisiausių filmų sąrašą, paaiškėjo, kad „Katės“, kurios buvo nominuotos devyniose kategorijose, pelnė šią „garbę“ miuzikle suvaidinusiems Judi Dench (Džudi Denč), Jamesui Cordenui (Džeimsui Kordenui) ir Rebel Wilson (Rebel Vilson).

Šiame filme pagal Andrew Lloydo Webberio (Endriaus Loido Veberio) miuziklą aktoriai kompiuteriniais efektais buvo paversti itin bauginančiais žmogaus ir katės hibridais.

Filmo recenzijos buvo pribloškiamai blogos. Laikraštis „The Guardian“ pavadino juostą „labai baisiu nelaimių gumulu“, o „The Wall Street Journal“ filmas pasirodė kaip „paini intencijų kraiko dėžutė“.

„Katės“ dar gavo dvi nominacijas blogiausios ekrano grupės kategorijoje: už „bet kurias pusiau žmogaus-pusiau katės plaukų gumulų poras“ ir „Jasoną Derulo (Džeisoną Derulą) bei jo kompiuteriniu būdu ištrintą išsikišimą“.

Nominacijų taip pat gavo Sylvesterio Stallone (Silvesterio Stalonės) naujausias „Rembo“ (Rambo) tęsinys, ir buvusio muzikos grupės „Limp Bizkit“ lyderio Fredo Dursto (Fredo Dersto) režisuotas „Fanatikas“ (The Fanatic) su Johnu Travolta (Džonu Travolta).

„Avietės“ paprastai išdalijamos „Oskarų“ įteikimo ceremonijos išvakarėse ir jomis pašiepiamas iškilmingas svarbiausias Holivudo vakaras.

Šis kino apdovanojimų sezonas bus trumpesnis – „Oskarai“ įteikiami neįprastai anksti, vasario 9-ąją, todėl „Aviečių“ organizatoriai pasitenkino tik nominuotųjų sąrašų paskelbimu.

„Auksinės avietės“ pirmą kartą buvo įteiktos 1981 metais vienoje svetainėje Los Andžele. Apdovanojimus sugalvojo buvę Kalifornijos universiteto Los Andžele (UCLA) studentai ir industrijos veteranai, kurie blogiausiems Holivudo filmams „pagerbti“ pasirinko pašaipų simbolį aviet

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.