Išradingą atlikėją karantinas įkvėpė kurti gydančią muziką

Iš sostinės į Dzūkiją karantino metu persikėlusi atlikėja Miglė Vilčiauskaitė-Migloko (29 m.) norėtų savo muzika gydyti žmones. Todėl gamtoje ji su dar didesne aistra kuria naujas dainas.

M.Vilčiauskaitė-Migloko beveik visą dieną praleidžia lauke, renka žoleles, stebi gamtą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Vilčiauskaitė-Migloko beveik visą dieną praleidžia lauke, renka žoleles, stebi gamtą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Vilčiauskaitė-Migloko beveik visą dieną praleidžia lauke, renka žoleles, stebi gamtą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Vilčiauskaitė-Migloko beveik visą dieną praleidžia lauke, renka žoleles, stebi gamtą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Vilčiauskaitė-Migloko beveik visą dieną praleidžia lauke, renka žoleles, stebi gamtą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Vilčiauskaitė-Migloko beveik visą dieną praleidžia lauke, renka žoleles, stebi gamtą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 23, 2020, 11:09 PM, atnaujinta Apr 23, 2020, 11:14 PM

Sostinės Užupio rajone, kuriame ir pati augo, Migloko pastaruoju metu augino sūnų Praną (4 m.). Nors alternatyviosios muzikos atlikėjos vaikystės namų sienos stipriai saugojo ją ir vaiką nuo koronaviruso, Migloko labai apsidžiaugė sulaukusi draugo kvietimo įsikurti jam priklausančioje sodyboje Dzūkijoje.

Juk ten gamta, grynas oras ir nėra kaimynų. Kalbantis telefonu su Migloko trūkinėjo ryšys, tad buvo galima iš ties pajusti, kad ji įsikūrė atokiausioje Lietuvos vietovėje.

„Esame Dzūkijoje, aplinkui miškai, upės, labai ramu ir tylu.

Bet daug aplinkui šunų ir katinų, taip pat kiškių, lapių, elnių, stirnų, briedžių.

Kol kas nežinau, kiek laiko su sūnumi čia būsime, bet jau visą mėnesį nematėme Vilniaus ir dar nelabai pasiilgome.

Nesu nei vakarėlių mėgėja, nei kokių nors renginių – dievinu buvimą gamtoje, gryname ore, tyloje, čia esu labiausiai įkvėpta kurti“, – pasakojo M.Vilčiauskaitė-Migloko.

Dainininkė su vaiku beveik nuolat laiką leidžia lauke, renka dilgėles ir kone kasdien iš jų ruošia žaliuosius kokteilius. Mama ir sūnus jau netgi vaikščiojo basi, nori grūdintis ir stiprinti sveikatą.

Pabuvę visą dieną lauke jie naktį labai gerai miega.

Bet ne tik gamtos malonumais juodu mėgaujasi. Kai sūnus eina pogulio, dainininkė tą laiką skiria kūrybai.

„Daug eskizuoju, įrašinėju ir kaupiu medžiagą. Be abejonės, po karantino pristatysiu bent vieną šiuo etapu paženklintą muzikos kūrinį.

Šiuo metu mąstau, kaip geriausia būtų koncertuoti ir ar norėčiau tai daryti internetu ar dar kokiais nors kitokiais būdais“, – svarstė žinoma moteris.

Atlikėja taip pat klausosi daug įvairios muzikos, ne tik parskridusių paukščių giesmių.

Ji pirmenybę teikia vokiečių dainininkės Devos Premal, į savo programą įtraukusios sanskrito mantras, italų tenoro Andreos Bocelli ir amerikiečių atlikėjo Bobo Dylano atliekamų kūrinių įrašams. Bet karantino metu stipriai pasikeitė Migloko požiūris į muziką.

„Per šį sustojimo etapą bandau rasti kuo daugiau informacijos apie gydomąjį muzikos poveikį. Juk muzika – labai stipri vibracija.

Ne kartą po savo koncertų sulaukiau komentarų, kad klausytojai, kurie atėjo į koncertą susikrimtę ar skaudama galva, pagijo, bet tai tiesiog įvyko netyčia. Norėčiau iš tiesų sukurti ką nors, kas galėtų veikti, kaip gydymas muzika“, – mintimis dalijosi pašnekovė.

Ko atlikėja siekia, to neatidėlioja. Kai baigsis karantinas ir ji galės koncertuoti, greičiausia į jos koncertus skubės nerimo ir nežinios dėl ateities išvarginti klausytojai. Gamtoje sukurtos atlikėjos dainos turėtų juos nuraminti, pagydyti dvasios žaizdas.

Kad koronaviruso pandemija dainininkei nekeltų didelio streso, sodyboje ji visai nežiūri televizoriaus ir dėl to apsisaugo nuo neigiamų naujienų.

Migloko tik trumpai peržvelgia interneto naujienas, nes vis dėlto jai svarbu žinoti, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje. Ypač atlikėja gaudo žinias apie pandemiją – kad ir kaip būtų gera sodyboje, ji mintyse trokšta, kad gyvenimas kuo greičiau grįžtų į senas vėžes.

Atlikėja augo žinomų menininkų šeimoje

Migloko jau seniai apverkė žlugusius santykius su bendraamžiu tapytoju ir sūnaus tėvu Rubenu van der Lindenu, žinomu Ruby Roepie slapyvardžiu. Supratusi, kad su olandų menininku nesukurs šeimos, lietuvė su juo atsisveikino ir viena gimtinėje augina atžalą.

Dainininkė savęs nevadina vieniša motina, mat turi daug pagalbininkų, padedančių rūpintis sūnumi. Moteris anksčiau tikino, kad vieniša galbūt ji jaučiasi emociškai, tačiau liūdėti nėra kada ir aplinkybės tam nebūna palankios.

Juk namuose Užupyje niekada netrūksta šurmulio – durys beveik neužsidaro: jaunai motinai į pagalbą skuba netoliese gyvenantys artimieji ir giminaičiai. Mažylį supa mylinčių žmonių dėmesys ir daug jų dovanotų žaislų. Pranukui atiteko didelis žaislų palikimas – juos atidavė Miglės sesuo, pusbrolis, tėvų draugų vaikai.

Name Užupyje Migloko jaučiasi lyg gyventų glaudžius ryšius palaikančioje didelėje italų šeimoje, tačiau po vienu stogu ji įsikūrusi su savo mama grafike Birute Zokaityte ir keturiolika metų jaunesne seserimi Andrėja.

Atlikėjos tėvas, žinomas skulptorius Romas Vilčiauskas, po skyrybų įsikūrė sodyboje Molėtų rajone, o šeima liko gyventi netoli jo sukurto „Užupio angelo“.

2015 metų rugpjūtį gimus sūnui pasikeitė atlikėjos kasdienybė, bet ne atliekama muzika. „Labiau atsivėriau gimus vaikui – pradėjau daryti tai, kas man patinka. Anksčiau turėjau daugiau kompleksų, o pagimdžiusi nustojau dėl visko krimstis“, – tikino dainininkė, kurią šiuo metu kurti įkvepia ir karantinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.