Menininkų pasirodymus stebi iš daugiabučių balkonų

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ kartu su programa „Fluxus labas“ ir projekto rėmėju inicijavo naują, karantino laikotarpiui skirtą projektą „Kultūra į kiemus“. Jis sukurtas, kad sugrąžintų jausmus ir atneštų kultūrą tiesiai į kiemus.

Užliedžių gyventojus džiugino šiuolaikinio cirko artistai, akrobatai K. ir E.Kosovecai.<br>Organizatorių nuotr.
Užliedžių gyventojus džiugino šiuolaikinio cirko artistai, akrobatai K. ir E.Kosovecai.<br>Organizatorių nuotr.
Pasirodymus žiūrovai gali stebėti pro didžiuosius ekranus – langus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasirodymus žiūrovai gali stebėti pro didžiuosius ekranus – langus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2020, 11:48 AM

Jau antras mėnuo, kai karantinas pakoregavo mūsų kasdienius įpročius. Tačiau gyvenimas nesustojo: miestiečių ir pakaunės gyventojų namai virto biurais, koncertų salėmis, restoranais ar sporto klubais.

Stebėdami pasirodymus vien kompiuterių ar TV ekranuose žmonės praranda laukimo jaudulį, dalijimąsi emocijomis su šalia esančiuoju ir tiesioginį ryšį su atlikėjais.

„Todėl suplanavome trumpas ir efektingas kultūros dozes gyventojams: kiemuose pasirodymus rengia įvairių meno rūšių profesionalai: teatro, šokio, šiuolaikinio cirko, muzikos. Pastarieji pateikia visą žanrų paletę – nuo bardų ir dainuojamosios poezijos iki klasikinės, džiazo, popmuzikos.

Per kiekvieną pasirodymą žiūrovai kviečiami užimti vietas VIP ložėse – savo balkonuose arba stebėti kultūrinį veiksmą pro didžiuosius ekranus – kambarių langus, o pasipuošti taip, tarsi eitų į koncertą. Tie, kurie per langus ar balkoną nemato savo kiemo, raginami neišeiti iš namų ir nesibūriuoti, bet stebėti tiesiogines transliacijas.

Pasak projekto organizatorių, džiugu, kad šiuo sudėtingu laiku, kai įprastinį kultūros gyvenimą sutrikdė karantinas, jos pulsą palaikyti padeda ir prie projekto jungiasi privatus verslas.

Projektas „Kultūra į namus“ prasidėjo nuo šiuolaikinio šokio pasirodymo: savo šokį gyventojams dovanojo „Auksinių scenos kryžių“ nominantas, šokio trupės „Nuepiko“ narys Marius Pinigis. Tačiau oficialus projekto startas įvyko balandžio 16 d., pratęsto karantino metu.

„Jau projekto pradžioje atsiskleidė šios idėjos įvairiapusiškumas: pasirodė du labai skirtingi menininkai. Viename kieme dainavo puikiai visiems žinoma atlikėja ir dainų kūrėja Jurga Šeduikytė, kitame – klasikinės muzikos mėgėjus nudžiugino Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas baritonas Raimondas Baranauskas, sukūręs daugiau nei 20 įvairių vaidmenų operose, operetėse, miuzikluose, pasirodymu“, – džiaugėsi projekto idėjos autoriai.

Užliedžių gyventojus šį ketvirtadienį džiugino šiuolaikinio cirko artistai, akrobatai Konstantinas ir Elena Kosovecai, o Raudondvario žmonės vakare galėjo mėgautis violončelininko Justo Kulikausko grojimu.

Pasak projekto organizatorių, planuojami trumpi, maždaug 15–20 min., pasirodymai vis kitame daugiabučio kieme kelis kartus per savaitę. Projektą numatyta vykdyti tol, kol truks karantinas.

Pasirodymai džiugins aktyvių kiemų bendruomenes, kurios bendradarbiauja ir prisijungia prie „Fluxus labas“ iniciatyvų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.