Vyriausybės padėkos koncerte nemokamai gros nepriteklių iškamuoti šalies kolektyvai

Vyriausybės atstovai nuo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro stogo pirmadienį pranešė, kad rengia akciją „Ačiū Lietuvai“. Jos esmė – muzikinė padėka tiems, kurie prisidėjo, kad pirmoji koronaviruso pandemijos banga būtų įveikta.

Akcijoje pasirodys ir G.Rinkevičiaus vadovaujamas LVSO. 
Akcijoje pasirodys ir G.Rinkevičiaus vadovaujamas LVSO. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-25 11:10, atnaujinta 2020-05-25 13:57

Kertinis šios akcijos akcentas numatytas birželio 1 d. 17 val. Tuomet ne tik Vilniaus, bet ir kitų miestų skirtingose erdvėse – nuo parkų iki stogų – nuskambės įvairių kolektyvų – orkestrų, chorų, kapelų – atliekami kūriniai. Pasirodymai truks apie 15 minučių. 

Į akciją jau užsiregistravo 253 kolektyvai iš 36 savivaldybių. Tai – ir mažyčiai ansambliai, ir tokie žinomi kolektyvai kaip Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO). Šis orkestras, pasak jo vadovo Gintaro Rinkevičiaus, Katedros aikštėje atliks populiariausius kūrinius iš savo repertuaro. Tarp jų – J.Brahmso, A.Piazzolos, G.Bizet kompozicijas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai taip pat prisidės prie akcijos – jie atliks garsiausių operų arijas. Choras „Vilnius“ koncertuos ant M.Mažvydo bibliotekos laiptų. Trumpi koncertai vyks visoje Lietuvoje. LNOBT direktorius Jonas Sakalauskas pirmadienį taip pat atskleidė, kad nuostoliai dėl karantino per koronaviruso pandemiją gali pasiekti iki 1 milijono eurų. Akivaizdu, kad finansinį badą pastaruoju metu jautė dauguma šalies kolektyvų.

Akcijos rengėjai tikisi, kad įvairių šalies miestų ir miestelių gyventojai išeis į gatves tiesiog pasiklausyti muzikos ir mintyse padėkoti visiems tiems, kurie pandemijos pirmosios bangos metu dirbo rizikuodami savo sveikata.

Per karantiną daug nuostolių patyrę kolektyvai birželio 1 dieną tas keliolika minučių gros nemokamai – atlikėjai negaus jokio atlygio. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.