Kviečia ieškoti šuniukų Bernardinų sode

Pasivaikščiojimus miškuose ar miesto parkuose pastaruoju laikotarpiu turbūt spėjo pamėgti daugelis Lietuvos gyventojų. Nuo šiol viename Vilniaus parkų, Bernardinų sode, bus galima ne tik vaikštinėjant mėgautis puikia aplinka, gamta, bet ir ieškoti žaismingų šuniukų. 

 Aktorius J.Bareikis.
 Aktorius J.Bareikis.
Liucina ir Tadas Rimgailos.
Liucina ir Tadas Rimgailos.
 D.Dargienė su dukra.
 D.Dargienė su dukra.
 3D šuniukai Bernardinų sode.
 3D šuniukai Bernardinų sode.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 6:51 PM

„Sveikas miestas“ kviečia visus susipažinti su „Sharejoy“ projektu ir leistis kartu į smagią, interaktyvią kelionę po Bernardinų sodą. Jame projekto herojai atgis 3D pavidalu, kai nukreipsite į juos savo išmanųjį įrenginį. Jums reikės surasti visus 10 projekto šuniukų.

„Pirmiausia pamatėme atvirukus, knygutes su nuotaikingais šuniukais, kurie dėl papildytos realybės atgyja ir nustebina skirtingais trumpais savo pasirodymais. O svarbiausia, kad šie šuniukai yra  tikri ir kiekvienas turi savo unikalią  istoriją.

Tuomet kilo idėja pabandyti perkelti šiuos tikrus  herojus iš atvirukų, knygučių  į parką ir taip paskatinti žmones ne tik daugiau judėti, vaikščioti, bet sykiu ir ieškoti išskirtinių keturkojų draugų, kurie privers šypsotis tiek suaugusius, tiek vaikus.

Ieškoti šuniukų Bernardinų sode galėsite jau nuo birželio 1 d.  Data iniciatyvos startui pasirinkta taip pat tikslingai — taip imboliškai prisidėsime ir prie Tarptautinės vaikų gynimo dienos  minėjimo“, — pasakojo VšĮ „Sveikas miestas“ komunikacijos vadovė Karolina Dilytė.

Išskirtinė projekto istorija

„Sharejoy“ — tai nėra eilinis projektas. Pirmiausia — tai inovatyvus ir analogų neturintis darbas, skirtas XXI amžiaus vaikams. Sukurtas nekomerciniais tikslais, siekiant paremti vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis. 

 „Norėdamos netradiciniu, bet šiuolaikiniams vaikams suprantamu būdu palengvinti jų buvimą ligoninėje ir suteikti teigiamų emocijų dozę, drauge su bendramintėmis iliustratore ir 3D dizainere Vilma Šeškevičiene, rašytoja Monika Štal ir kūrybininke Liucina Rimgaile sugalvojome džiaugsmingus „Sharejoy“ kūrinius — išmaniuosius atvirukus ir interaktyvią knygutę „Naktinės viešbučio Barkvilis istorijos“ su jų pagrindiniais herojais, 3D formatu atgyjančiais šuniukais.

Pristatydamos projektą atidarėme interaktyvią nuotraukų parodą, eksponuojamą vaikų onkohematologijos skyriuje Santariškėse. Ten besigydantys vaikai gali bet kada stebėti linksmas nuotraukas ar tyrinėti atgijusius šuniukus savo išmaniuosiuose įrenginiuose.

Jau dabar matome, kiek džiaugsmo ir plačių šypsenų tai sukelia, todėl dar kartą įsitikinome, kad  sveikimas prasideda nuo pozityvaus mąstymo ir gerų emocijų.

Tikimės, kad dabar jau ir Bernardinų sode apsigyvensiantys mūsų herojai suteiks tiek pat džiaugsmo ir teigiamų emocijų visiems, atkeliavusiems jų pamatyti“, —  vylėsi projekto „Sharejoy“ iniciatorė fotomenininkė Alla Budrienė.

Lankytojai kviečiami dalytis akimirkomis

Norint, kad šuniukai atgytų, pirmiausia į savo išmaniuosius telefonus reikėtų atsisiųsti specialią „Sharejoy“ aplikaciją, kurią galima lengvai  rasti ir nemokamai atsisiųsti  iš „Google Play“ ir „App Store“ programėlių parduotuvių. 

Organizatoriai taip pat kviečia įsiamžinti su šuniukais ir savo nuotraukomis dalytis projekto „Sharejoy“ feisbuko paskyroje.

Daugiausia paspaudimų „patinka“ surinkęs nuotraukos autorius bus apdovanotas liepos pradžioje išskiritniu, projektui „Liu Patty“ desertinės sukurtu tortu, projekto knygutėmis ir atvirukais.

Gali prisidėti kiekvienas 

Kas norės, galės prisidėti prie šio projekto ir atlikti  gerą darbą – padėti sergantiems vaikams. Tai padaryti labai paprasta.

Galima tiesiog įsigyti  „Sharejoy“ išmaniuosius atvirukus ir interaktyvią knygutę oficialiame projekto tinklapyje, taip pat „Liu Patty“ desertinėje Vilniuje.

Visos lėšos, surinktos iš atvirukų ir knygos pardavimų, bus skirtos Rimanto Kaukėno paramos grupei, padedančiai sunkiai sergantiems vaikams ir jų šeimoms.

Ieškoti šuniukų Bernardinų sode bus galima nuo birželio 1 d. iki pat birželio 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.