Kariniame trileryje pagal tikrą istoriją išvysime pramogų pasaulio legendų atžalas

Nuo liepos 24 dienos kino teatruose JAV karinės dramos – „Forpostas“ startas. Po ilgo ir kruopštaus pasirengimo režisierius Jackas Tapperis ėmėsi ambicingo projekto – į kino ekranus perkelti tikrais faktais paremtą istoriją, prieš vienuolika metų sukrėtusią visą pasaulį.

 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
 Kadras iš filmo „Forpostas“.<br>Pranešimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 30, 2020, 4:54 PM, atnaujinta Jul 3, 2020, 11:15 AM

Šalia tokių kino žvaigždžių kaip Orlando Bloomo, išvysime ir visiems gerai pažįstamų pramogų pasaulio legendų atžalas – Scottą Eastwoodą, Milo Gibsoną bei Jamesą Jaggerį.

Trys jauni ir ambicingi aktoriai, sekantys savo garsiųjų tėvų pėdomis, susivienys bendram projektui, kuris istoriškai itin svarbus visai Amerikai. Viena pagrindinių vaidmenų suvaidinęs kino legendos Clinto Eastwoodo sūnus – Scottas Eastwoodas teigia, jog šis projektas vienas tų, kurie įsimins ilgam.

„Tai pasakojimas apie paprastus žmonės, dirbančius nepaprastus darbus karščiausiuose pasaulio taškuose itin ekstremaliomis sąlygomis. Džiaugiuosi galėdamas prisijungti prie komandos ir papasakoti istoriją, kuri neabejotinai yra svarbi mums visiems“, – pasakojo aktorius.

Kino legendos Melo Gibsono sūnui – Milo Gibsonui juostoje patikėtas kapitono Roberto Yllesco vaidmuo. Beprotiško mūšio metu keletas karių – žūsta, tarp kurių ir j M. Gibsono herojus R. Yllescas. Jaunajam aktoriui kariniai filmai nėra naujiena. Jis puikiai pasirodė biografiniame filme „Pjūklo ketera“, kurį režisavo jo tėvas Melas Gibsonas.

Jamesas Jaggeris – garsiojo rokerio, grupės „The Rolling Stones“ sielos – Micko Jaggerio sūnus. Jamesas kaip ir jo tėvas – pasiryžęs viskam, kad jo žvaigždė sužibtų pramogų pasaulyje. Karinėje kino juostoje „Forpostas“ – modelis, dainininkas bei aktorius – J. Jaggeris atliks eilinio Christopherio Joneso vaidmenį.

Tikrais įvykiais paremta kino juosta nukels žiūrovus į Kamdešo miestą Afganistane, kur 2009 metais vyko kruviniausios tų metų kautynės tarp JAV būrio karių ir Talibano kovotojų.

54-iems amerikiečių kariams, dalyvavusiems karinėje atakoje Kamdeše, 2009 metų spalio 3 diena, įsirėžė į atmintį visiems laikams. Itin atšiauriame ir kalnuotame Afganistano regione, naktį užėmę pozicijas kalnų šlaituose, talibai surengė pasalą prieš JAV karinę bazę – „Combat outpost Keating“.

Brėkštant rytui intensyvi reaktyvinių granatų ir minosvaidžių švino kruša pasipylė į slėnyje įsikūrusią stovyklą. Apie 300 talibų stojo prieš 54 – amerikiečius ir 2 latvius. Paryčiui prasidėjus atakai, užpultas stebėjimo punktas, o 48 – ąją atakos minutę „Keatingo“ posto perimetras pralaužtas 3-jose vietose.

Absoliutus jėgų ir karinės technikos disbalansas tik trumpam išmušė JAV karininkus iš pusiausvyros. Būrio strategai – leitenantas B. Keatingas (akt. Orlando Bloomas) ir seržantas K. Romesha (akt. Scottas Eastwoodas) kartu su būriu priversti susitelkti nepažeistuose pastatuose ir vykdyti žiedinę gynybą bei kontrataką. Pagalbos laukti nėra kada. Dabar jų tikslas vienas – išgyventi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.