Paskutinį vasaros penktadienį Elektrėnus užlies bliuzo banga

2020 m. rugpjūčio 28 d. bliuzas aidės visame Elektrėnų mieste. Festivalis „Vakaro Bliuzas“, dažniausiai vykstantis birželio pirmoje pusėje, šiemet perkeliamas į rugpjūčio pabaigą. 

Bliuzoholikai. 
Bliuzoholikai. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 12:38 PM

„Dėl susiklosčiusios neeilinės situacijos Lietuvoje ir pasaulyje, privalėjome perkelti renginį į ateitį. Gražia tradicija tapęs mažasis miesto festivalis tikrai niekur nedings, tad visi bliuzo mėgėjai kviečiami susitikti paskutinį vasaros penktadienį“, – džiaugiasi festivalio „Vakaros Bliuzas“ organizatoriai.    

Pirmieji scenoje – daug kam gerai pažįstami „Bliuzoholikai“ – tikrieji lietuviško bliuzo grynuoliai. Jų repertuarą sudaro tik savos kūrybos, lietuviškais tekstais paremtos dainos tradicinėje bliuzo, bliuzroko dermėje ir stiliuje. Grupė iš Vilniaus nekantrauja pabliuzuoti kartu su elektrėniečiais ir miesto svečiais.    Iškart po jų – dar vienas kolektyvas „Vakaro Bliuzo“ scenoje, tai grupė „Breaze“. Rock’n’blues stiliuje grojantys muzikantai iš Klaipėdos, išties linksmos ir energingos bliuzo krypties atstovai, žinantys, suprantantys ir vertinantys pasaulio muzikinį paveldą, su didele meile perteikiantys atliekamą muziką savo klausytojams.     

Vėliau koncertą pagyvins du ištikimiausi bliuzui muzikantai Lietuvoje – Aleksandr Belkin ir Virgilijus Jutas, pažįstami dar nuo 1987 m., kai kartu grojo pirmoje lietuviškoje bliuzo grupėje „Hilda Blues Band“. Net ir subūrę savus kolektyvus, aktyviai ir daug koncertuodami, nuo 1995 m. vis randa laiko susitikti ir kartu sugroti geriausius savo bei pasaulinius akustinio bliuzo ir jam artimų stilių kūrinius.     

Po dueto į sceną žengs svečiai iš užsienio – tai ,,Gesia Skorka Blues Band“ iš Lenkijos. Grupės bliuzinius sąskambius papildo roko, džiazo, pop ir funk muzikos stilių elementai. Kolektyvo repertuaras gausus autorinių kompozicijų bei bliuzo hitų interpretacijų. Sudėtis: Mirosław Kozioł (mušamieji), Zbigniew Richter (bosinė gitara), Robert Hajdukiewicz (klavišiniai), Dariusz Chociej (gitara), Marek Gąsiorowski (gitara), Grzegorz Sarokin (tenoro saksofonas), Michał Kapelko (vokalas).     

Vėliau bliuzo scenoje šėls „Mitrokhin‘s Master Band“ – grakštūs, žaismingi ir profesionalūs bliuzmenai iš Latvijos. Grupėje groja Viacheslav Mitrokhin (gitara), Jurij Shirokov (bosinė gitara) bei Igor Jekimov (mušamieji).    

Lietuvos bliuzo karalienė ARINA kartu su grupe „Veto Bank“, kurioje groja Audrius Litinskas (bosinė gitara), Rolandas Kažimėkas (klavišiniai), Aidas Česnauskas (gitara), Laimis Urbikas (saksofonas) ir Vytautas Čeplinskas (mušamieji), paskleis bliuzo kerus. Turtingame kūrybiniame kelyje Arina ir grupė ,,Veto Bank“ pelnė daugybę įvairių apdovanojimų, kurių tarpe yra ne vienas Grand Prix iš prestižinių Lietuvos bei tarptautinių festivalių užsienyje. Taip pat svarbu nepamiršti, kad  ji ne kartą pripažinta geriausia mūsų šalies atlikėja. 

Rugpjūčio 28 dieną, 17 valandą Elektrėnų bliuzo festivalis „Vakaro Bliuzas“ vyks Elektrėnų kultūros centro aikštėje. Renginys nemokamas. Daugiau informacijos Facebook paskyroje „Jazz Jaunystė“ bei festivalio puslapyje www.ejazz.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.