„Sostinės dienos 2020“ pristatė visą festivalio programą – lauks įsimintinos pramogos

Jau po savaitės, rugsėjo pirmąjį penktadienį, gražiausiose Vilniaus erdvėse prasidės ilgamete tradicija tapusi didžiausia miesto šventė – festivalis „Sostinės dienos 2020“. Gedimino prospekte, Katedros, V. Kudirkos ir Lukiškių aikštėse, parke prie Lietuvos nacionalinio muziejaus ir naujoje renginio lokacijoje, Neries krantinėje ties Baltuoju tiltu, net trys dienos bus kupinos puikios nuotaikos, įvairių renginių ir muzikos.

 Sostinės dienos. 2019 m.
 Sostinės dienos. 2019 m.
 Sostinės dienos. 2019 m.
 Sostinės dienos. 2019 m.
 Sostinės dienos. 2019 m.
 Sostinės dienos. 2019 m.
 Sostinės dienos. 2019 m.
 Sostinės dienos. 2019 m.
Pristatyta „Sostinės dienų“ programa.
Pristatyta „Sostinės dienų“ programa.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 3:48 PM, atnaujinta Aug 27, 2020, 4:38 PM

Rugsėjo 4–6 dienomis planuojamos šventės programa šiemet dėl karantino buvo pakoreguota ir vietoj užsienio atlikėjų pasirodymų „Sostinės dienų“ scenose žiūrovai išvys laukiamiausias Lietuvos grupes ir muzikos atlikėjus, kurie sukurs geriausių įspūdžių bei emocijų kupinus vakarus.

„Vilnius – bendruomeniškumą puoselėjantis miestas, kuriame per amžius išsaugoti daugiakultūriai lobiai atviri visiems ir kurio ilgametes tradicijas kuria kiekvienas mūsų. Tai vienas pažangiausių miestų, rodančių pavyzdį kitiems, kai sudėtingose situacijose būtini apgalvoti veiksmai ar išmintingi sprendimai.

Dabartinėmis aplinkybėmis, kurias dėl koronaviruso išgyvena visas pasaulis, „Sostinės dienose“ tikimės vilniečių bei svečių supratingumo, tolerancijos, atidos ir kantrybės. Prašome festivalio renginiuose dalyvauti dėvint kaukes ir pasirūpinti ne tik savo, bet ir artimųjų saugumu. Sukurkime jaukių ir saugių miesto švenčių tradiciją“, – kvietė Vilniaus miesto mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Vilniečiai bei jų bičiuliai, atėję į „Sostinės dienas“, galės susipažinti su naujausiomis vizualiųjų menų ekspozicijomis, gurmaniškomis naujovėmis, atrasti unikalius dizaino ir meno dirbinius, išvysti nepakartojamą 3D vaizdo projekciją ant vandens, aplankyti įvairus renginius ir pasisemti puikios nuotaikos ilgam.

Pirmąjį rudens penktadienį 17 val. festivalio pradžią scenoje prie V. Kudirkos aikštės iškilmingai paskelbs VRM Reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Ilgametės šventės lankytojų pamėgta promenada „Dūzgiantis prospektas“, šiemet sudaryta iš „Menų ir muzikos gatvės“, „Stiliaus lokacijos“, „Gardžių lauktuvių kelio“ ir „Aktyvaus laisvalaikio erdvės“ Lukiškių aikštėje, išpildys kiekvieno pačius įnoringiausius poreikius.

Bene daugiausiai dėmesio „Sostinės dienose“ laukiama Lietuvos širdyje – Katedros aikštėje. Rugsėjo 4 d. čia koncertuos „Eurovizijos 2020“ favoritai „The Roop“ ir hiphopo muzikos grupė „G&G Sindikatas“ su programa „Unplugged“, o šeštadienio, rugsėjo 5-osios, vakarą didžiojoje scenoje išskirtinė dovana vilniečiams – gyvo garso ir vaizdo koncertas, kuriame publiką užburs elektroninės muzikos grupė „Happyendless“ su žinomais Lietuvos atlikėjais, ir vakaro kulminacija – Andriaus Mamontovo koncertas su grupe.

„Sostinės dienos“ šiemet pristato ir naujas festivalio lokacijas, kviečiančias atrasti naujus įspūdžius rekonstruotoje ir vilniečių pamiltoje erdvėje prie Baltojo tilto. Rugsėjo 4-5 dienomis nuo vėlyvo vakaro iki nakties prie Neries kranto susirinkusi publika bus panardinta į vandens 3D projekciją „Tas erdvinis būties lengvumas“.

Šventės programoje – nemažai ir kitų renginių, kurie gerokai labiau, nei įprastai, pakvies vilniečius į ilgesnius pasivaikščiojimus ir padės laikytis didesnių distancijų bei saugesnio dalyvavimo šventėje. Vienas tokių – originali menininko Jurgio Pauliuko instaliacija „Miesto paukščiai“, kuri nusidrieks per modernų Saltoniškių gatvėje įsikūrusį verslo miestelį – atviroje erdvėje tarp naujai iškilusių unikalios minimalistinės architektūros pastatų. Tik sutemus ši instaliacija nušvis ypatingu, specialiai „Sostinės dienoms“ kurtu apšvietimu, kuris veiks visą naktį. Ši erdvinė instaliacija visus norinčius kvies įsiamžinti daugiau nei 1200 paukščių apsuptyje.

Rugsėjo pirmąjį savaitgalį kartu praleisti ir švęsti gyvenimą kviečiantis vilniečių laukiamas festivalis „Sostinės dienos“, kupinas pačių įvairiausių renginių, ruošiasi pateikti išskirtinę, nuotaikingą dovaną kiekvienam mūsų.

Dėmesio! Atsižvelgiant į naujausius Vyriausybės reikalavimus renginiams, žiūrovams bus privaloma registracija į Didžiuosius koncertus Katedros aikštėje.

Registracija vykdoma elektroniniu būdu festivalio tinklapyje: https://bit.ly/3j8IMh2

„Sostinės dienų“ organizatoriai prašo vilniečių supratimo, sąmningumo bei kviečia renginiuose dalyvauti dėvint kaukę. Pasiimk savo teigiamas emocijas „Sostinės dienose“!

Festivalis vyks rugsėjo 4–6 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami. Daugiau informacijos – www.sostinesdienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.