Po posėdžio ministerijoje paaiškėjo Lietuvos dainų šventės ir Moksleivių dainų šventės likimas

Kultūros ministerijoje rugsėjo 23 d. vykusiame Dainų švenčių nacionalinės komisijos posėdyje apsispręsta dėl dainų švenčių rengimo datų. Moksleivių dainų šventę siūloma surengti 2021 m., Lietuvos dainų šventę – 2024 m.

 Dainų šventė.<br>LNKC nuotr.
 Dainų šventė.<br>LNKC nuotr.
 Dainų šventė.<br>LNKC nuotr.
 Dainų šventė.<br>LNKC nuotr.
 Dainų šventė.<br>LNKC nuotr.
 Dainų šventė.<br>LNKC nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 24, 2020, 3:24 PM, atnaujinta Sep 24, 2020, 3:34 PM

Daugiausia rūpesčių rengėjams kelia dėl Lietuvoje ir pasaulyje susidariusios ekstremalios padėties į 2021 m. nukelta Moksleivių dainų šventė. Kadangi iki būsimos šventės 2021 m. liko nedaug laiko, be to, dabartiniu pandemijos laikotarpiu kolektyvų darbo sąlygos yra apsunkintos, rengėjai žada kreiptis į LR Vyriausybę ir LR Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, prašydami numatyti ir nedelsiant paskelbti tikslią jos datą.

Kultūros ministerijoje susirinkusi Dainų švenčių nacionalinė komisija aptarė būsimų dainų švenčių datas. Ateinančiais metais surengti Lietuvos moksleivių dainų šventę apsispręsta atsižvelgiant į tai, kad ruošiantis jai jau atlikta labai daug pasirengimo darbų, sukurtos meninės renginių koncepcijos, parengti scenarijai, kolektyvai išmoko repertuarą, taip pat, kad šventėje dalyvaujantys moksleiviai baigia mokyklas, kolektyvų sudėtis keičiasi, tad daug jaunosios kartos atstovų prarastų galimybę joje dalyvauti.

Moksleivių dainų šventėje „Tau“ kitąmet rengiasi dalyvauti per 4 tūkst. jaunųjų atlikėjų.

Posėdyje taip pat buvo svarstoma Lietuvos dainų šventės rengimo data. Pagal Dainų švenčių tradicijos tęstinumo programą šventę buvo numatyta rengti 2022 m., tačiau į 2021 m. perkėlus Moksleivių dainų šventę, taip pat rengiantis deramai paminėti dainų švenčių 100-metį, nuspręsta, kad Lietuvos dainų šventė vyks 2024 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.