22-oji Vilniaus knygų mugė keliama į gegužę

22-asis tradicinis literatūrinis renginys – Knygų mugė 2021 metų vasario 25–28 dienomis neįvyks, ji nukeliama į gegužę, pranešė LRT laida „Panorama“.

 V.Skaraičio nuotr.
 V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2020, 9:55 PM, atnaujinta Nov 4, 2020, 9:27 AM

Taip mugės organizatoriai nusprendė reaguodami į situaciją dėl koronaviruso epidemijos. Tačiau ir šis sprendimas nėra galutinis – Knygų mugės programą planuojama parengti kovo pabaigoje, o vasario pabaigoje, kada ji turėjo vykti, paaiškės, ar ji galės vykti ir vėliau.

„Vilniaus knygų mugė yra tas reiškinys, kuriame bendravimas, ir susitikimai, pasimatymai su rašytojais, dailininkais įvairios dirbtuvės vaikams yra svarbiausia dalis. Tai matydami situaciją (…) mes nežinome, kas mūsų laukia gruodį, sausį ir vasarį, organizatoriai pasitarė ir priėmė saugiausią sprendimą nukelti Knygų mugę į šiltesnį metų laiką, į gegužę, tikėtina, kad žmonės galės vėl susitikti ir dalis renginių galės vykti lauke“, – teigė Lietuvos leidėjų asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė.

Pasak jos, jau atšauktos Lonfono, Fraknfurto knygų mugės.

Vilniaus Knygų mugės 2021 data nukeliama

„Tikimės, kad pavasaris mums suteiks atviresnes galimybes pasimatymams ir susitikimams. Vilniaus knygų mugė svarbi ne tik rašytojams, knygų dailininkams, leidėjams, bet ir skaitytojams, kurių lauksime knygų mugėje visiems saugiu metu.“, sako Rūta Elijošaitytė Kaikarė, Lietuvos leidėjų asociacijos direktorė.

„Vilniaus knygų mugėje svarbiausia yra susitikimai, tiesioginis gyvas bendravimas, tai šventė leidėjams, autoriams ir skaitytojams. Tačiau visa tai prie dabartinių aplinkybių negalėtume įgyvendinti. Situacija yra labai neapibrėžta, sunku prognozuoti, kas bus vasario mėnesį, o organizuoti renginį turime dabar. Todėl tai sunkus, bet teisingas ir vienintelis sprendimas“, antrina Lietuvos parodų ir kongresų centro Litexpo vadovas Justinas Bortkevičius.

Tiksli Vilniaus knygų mugės data paaiškės artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.