Mirė Rusijos humoro ir satyros legenda Michailas Žvaneckis

Eidamas 87-uosius mirė žinomas Rusijos rašytojas, satyrikas Michailas Žvaneckis.

M.Žvaneckis.<br>ITAR/TASS-Scanpix nuotr.
M.Žvaneckis.<br>ITAR/TASS-Scanpix nuotr.
M.Žvaneckis.
M.Žvaneckis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 3:02 PM, atnaujinta Nov 7, 2020, 12:27 AM

„Štai ir viskas. Tu išėjai amžiams. Nepataisoma netektis“, – savo paskyroje „Instagram“ su M.Žvaneckiu atsiveikino Rusijos estrados primadona Ala Pugačiova.

Pasirodymus scenoje M.Žvaneckis pradėjo 1960-aisiais, o šiemet spalį pranešta, kad jis baigia koncertinę veiklą.

„Vieša M.Žvaneckio veikla baigta. Ne tik dėl karantino. Jis supranta, jog amžius neleidžia rengti pasirodymų tokiame pat aukštame lygyje kaip anksčiau. Todėl jis ir nesirodo ekrane, ir interviu neduoda, – sakė M.Žvaneckio atstovas Olegas Staškevičius. – Artistams reikia turėti vyriškumo laiku nužengti nuo scenos. M.Žvaneckis vyriškumo turi – laiku išeiti, netempti“.

Viename paskutinių savo viešų pasisakymų birželį M.Žvaneckis prisipažino, kad jaučiasi labai prastai: „Guliu, niekur neišeinu. Amžius jau“. 

Iš Odesos kilęs M.Žvaneckis buvo vienas vadinamojo „stand-up“ humoro pradininkų Sovietų sąjungoje, kai atlikėjas yra tampriai susijęs su tuo, apie ką pasakoja žiūrovams: savo asmenines patirtis, išgyvenimus, subjektyvų požiūrį į tai, kas vyksta aplinkui.

M.Žvaneckis išsiskyrė subtiliu humoru, apie kurį pats sakė taip: „Humoras yra reta talentingo žmogaus ir talentingo laiko būsena, kai tu tuo pat metu esi ir linksmas, ir protingas. Ir tu linksmai atvirauji apie papročius, kuriais vadovaudamiesi gyvena žmonės“.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.