Violetinis pastatas Vytauto kalno papėdėje užminė mįslę

Vytauto kalno papėdėje stovintis miestui priklausantis nedidelis pastatas neseniai tapo diskusijų ir susidomėjimo objektu, nes buvo nudažytas ryškia violetine spalva. Kas tai padarė, lieka tik spėlioti, bet gal namelį vertėtų atiduoti į menininkų rankas?

Apleistą namelį Vytauto kalno laiptų papėdėje kažkas nudažė ryškia violetine spalva. Savivaldybės atstovai tikino leidimo tai daryti niekam nedavę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Apleistą namelį Vytauto kalno laiptų papėdėje kažkas nudažė ryškia violetine spalva. Savivaldybės atstovai tikino leidimo tai daryti niekam nedavę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 1:47 PM

Laisvės alėjos pradžioje, prie pat laiptų, vedančių į Vytauto parką, daug metų stovėjo mažas mūrinis baltų, bet nuo laiko papilkėjusių plytų pastatas apvaliu langu.

Vyresni kauniečiai prisimena, kad jame buvo pardavinėjami bilietai į Vytauto parke veikusius atrakcionus. Bet statinys jau daug metų nenaudojamas ir neprižiūrimas. Į jo vidų buvo galima įlįsti, ten būdavo priversta ir šiukšlių.

Prieš kelerius metus namelio durys buvo užmūrytos, į lango ertmę įstatytos grotos, fasadas aptvarkytas. Tačiau prieš mėnesį statinio sienos buvo nudažytas violetine spalva.

Vieniems kauniečiams tokia spalva patiko, nes ji kontrastavo su geltonais greta augančių medžių lapais, kiti ja bjaurėjosi, nes ji asocijuojasi su Kaune atsiradusiu prieštaringu violetiniu judėjimu. Pamatę taip nudažytą pastatą daugelis spėliojo, kas taip padarė.

Prie šio pastato esančio Laisvės alėjos 2-ojo daugiabučio namo gyventojai tikino, kad jie namelio nedažė. Vieną dieną pro savo butų langus tiesiog pamatė violetinę spalvą. Gyventojams ji akių nerėžia.

Šiuo pastatu domėjosi ir Kauno gatvės menininkai. Vienas jų – Timotiejus Norvila-Morfai savivaldybei siūlė, kad pastatą būtų galima paversti knygų nameliu, bet šis pasiūlymas buvo atmestas. Menininkas mano, kad šį namelį vis tiek būtų verta paversti meno objektu.

„Girdėti apie tai, kad pastatą violetine spalva nudažė kas nors iš kolegų, neteko. Gal tai viešinti savęs nenorinčių gatvės meno atstovų darbas. Bet jis atliktas prastai“, – sakė T.Norvila.

Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas sakė, kad pastatas priklauso Kauno miestui, tačiau savivaldybė jokio prašymo objektą nudažyti nėra gavusi ir tokiam darbui leidimo nedavusi.

D.Valiukas teigė, kad sprendžiama, ką su šiuo turtu daryti, neatmetama, jog objektas gali būti parduotas aukcione arba nugriautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.