Pažaislis rungiasi dėl pirmos vietos su kitomis keturiomis filmavimo vietomis Europoje Balsuoti galima iki 2021 sausio 12-osios

Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblis pateko į EUFCN („European Film Commissions Network“) organizuojamą „Location Award“ finalinį etapą ir rungiasi dėl pirmos vietos su kitomis keturiomis filmavimo vietomis Europoje.

Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblis – tarp geriausių filmavimo vietų.<br>A.Silkinio nuotr.
Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblis – tarp geriausių filmavimo vietų.<br>A.Silkinio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-15 12:59, atnaujinta 2020-11-15 14:21

Pažaislio konkurentai – Banska Štiavnicos miestelis Slovakijoje, Tirolio regione prie Austriją ir Italiją skiriančios sienos esantis Kurono ežeras, taip pat Vokietijos Moricburgo pilis ir Šiaurės Makedonijos Prilepo regionas.

Šiais metais apdovanojimams pasiūlytas rekordinis 28 Europos filmavimo vietų ir regionų skaičius. Kauno filmų biuras komisijai pristatė Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblį. 2018 metais šioje vietoje buvo filmuojamas HBO ir „Sky“ keturių dalių TV mini serialas „Jekaterina Didžioji“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko „Oskaro“ laureatė Helen Mirren.

Penkių nominantų sąrašas yra sudaromas apdovanojimų komisijos ir skelbiamas Europos kino industrijos portale „Cineuropa“. Čia iki sausio 12 dienos visuomenė gali atiduoti savo balsą už, jų akimis, geriausią filmavimo vietą. Balsuoti galima štai čia.

Daugiausia balsų surinkusi vietovė, erdvė ar regionas bus skelbiamas 2021-ųjų Berlyno kino festivalio EFM metu. Be to, iš visų balsavusiųjų bus atrinktas vienas laimingasis, kuris laimės kelionę dviem į laimėjusią šalį ir filmavimo lokaciją.

EUFCN „Location Award“ apdovanojimai buvo įsteigti 2017 metais. Jų nugalėtojais yra tapę Gerlico miestas Vokietijoje (2017 m.), Korfu sala – viena didžiausių Jonijos salyno salų, priklausančių Graikijai (2018 m.), ir Kanarų salyne esanti El Hiero sala (2019 m.). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.