M.K.Čiurlionio namai siūlo praturtinti paprastus pasivaikščiojimus po Vilnių

M.K.Čiurlionio namai Vilniuje lankytojams uždaryti, tačiau jų kolektyvas ir toliau tęsia darbus, kad memorialinis muziejus būti lengviau pasiekiamas virtualioje erdvėje, socialiniuose tinkluose, o jo projektų turinys būtų aktualus, patrauklus ir įdomus.

 M.K.Čiurlionio namai Vilniuje lankytojams uždaryti, bet ryšių su jais nenutraukė.<br> Lrytas.lt koliažas.
 M.K.Čiurlionio namai Vilniuje lankytojams uždaryti, bet ryšių su jais nenutraukė.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Mobilioji programėlė „Čiurlionio Vilnius“ pateikia daug įdomios informacijos.<br> Organizatorių nuotr.
 Mobilioji programėlė „Čiurlionio Vilnius“ pateikia daug įdomios informacijos.<br> Organizatorių nuotr.
Visi norintieji gali kurti M.K Čiurlionio kūrybą pristatančią galeriją.<br> Organizatorių nuotr.
Visi norintieji gali kurti M.K Čiurlionio kūrybą pristatančią galeriją.<br> Organizatorių nuotr.
 Čiurlionio namų languose Savičiaus gatvėje sužibo „Atvira Paroda“.<br> Organizatorių nuotr.
 Čiurlionio namų languose Savičiaus gatvėje sužibo „Atvira Paroda“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-12-01 10:53

Čiurlionio namai Vilniuje siūlo šias saugaus kultūrinio patyrimo idėjas. Pirmiausia jie primena, kad beveik prieš metus Čiurlionio namų sukurta mobilioji programėlė „Čiurlionio Vilnius“ gali būti labai geras bičiulis šiomis dienomis.

Su ja galima pasivaikštinėti Vilniaus senamiesčio gatvėmis atrandant vietas, nuspalvintas Čiurlionio veikla. Programėlė pateikia ir daugiau įdomios informacijos apie to laikmečio Vilnių, lietuvių tautinio atgimimo asmenybes ir jų veiklą.

Pasak Čiurlionio namų direktoriaus Roko Zubovo, šios programėlės idėja kilo siekiant pripildyti miestą žmogiškos šilumos: „Kūrėjas tampa artimesnis, supratus, kad su juo daug kas sieja: aplinka, jausmai, kasdienė buitis.“

Šiomis dienomis, kai kultūrinės įstaigos priverstinai užvėrė duris lankytojams, tokie žodžiai ir siekis įgyja dar didesnę prasmę. Tad Čiurlionio namai siūlo idėją savaitgaliui ir ne tik – saugų kultūrinį patyrimą, pasivaikščiojimą Čiurlionio takais Vilniuje, t. y. įprastą pasivaikščiojimą papildyti čiurlioniškomis akimirkomis, Vilniaus mieste slypinčiais istoriniais atradimais.

Tai proga sužinoti, kada, kur ir kodėl lankėsi Čiurlionis, kaip miestas atrodė Čiurlionio akimis ir kaip atrodo dabar mūsų laiškais. Ar žinojote, kad vien pagrindinėje, taip dažnai lankomoje Vilniaus gatvėje slypi trys Čiurlionio vietos?

Mobiliąją programėlę „Čiurlionio Vilnius“ galima atsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių. Ieškokite „Čiurlionis in Vilnius“. Programėlė yra nemokama.

Čiurlionio namai taip pat kviečia prisijungti prie kūrybinės iniciatyvos „Mano Čiurlionio namai“, kartu kurti bendrą M.K Čiurlionio kūrybą pristatančią galeriją.

Kaip prisijungti prie iniciatyvos? Tereikia pasidalinti savo „čiurlioniškais momentais“ – fotografijoje užfiksuota namuose turimų albumų, knygų, plokštelių ir kitų Čiurlionį menančių objektų kolekcija ar pačių atliktais M.K.Čiurlionio muzikos kūriniais, Čiurlionio ženklų įkvėptais tapybos darbais, užfiksuoti įspūdžius, vaikštant Čiurlionio keliais Vilniuje ar kitame mieste. Visa tai liudytų galerijos kūrėjo ryšį su didžiuoju klasiku.

Todėl kiekvienas „čiurlioniškas momentas“ yra svarbus ir vertingas virtualiai Čiurlionio kūrybą pristatančiai galerijai. Mūsų visų galerijai! Fotografijų laukiama  Čiurlionio namų el. pašto adresu: mkc.namai@gmail.com, privačia Facebook / Instagram žinute arba pažymint jas grotažymėmis #ManoČN ar @mkcnamai.

Be to, gyvenimui diktuojant naujas bendravimo, pažinimo formas, Čiurlionio namų languose Savičiaus gatvėje sužibo „Atvira Paroda“, kurioje eksponuojama fotografo Stanislovo Žvirgždo fotografijų paroda „Čiurlionio Vilnius“. Ją sudaro darbai su Vilniaus vietomis, kuriose lankėsi pats M.K.Čiurlionis.

Daugiau informacijos www.mkcnamai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.