Aktorių grupė „Graži ir ta galinga“ kviečia šiltai sutikti žiemą

Žiūrovams jau pasiekiamas aktorių grupės „Graži ir ta galinga“ specialiai vasarą sukurtas ir nufilmuotas gyvas videospektaklis – koncertas.

 „Graži ir galinga gyvai“.<br> Stop kadras.
 „Graži ir galinga gyvai“.<br> Stop kadras.
 „Graži ir galinga gyvai“.<br> Stop kadras.
 „Graži ir galinga gyvai“.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 8:28 PM, atnaujinta Dec 8, 2020, 8:29 PM

Pačios aktorės, dainų tekstų ir muzikos autorės, virtualų spektaklį vadina muzikiniu kino filmu, nes tai nėra teatro scenoje su šienu, tarp prožektorių nufilmuotas koncertas.

Virtualaus spektaklio – koncerto anonsas: 

„Graži ir ta galinga gyvai“ – unikali garsinė ir vaizdinė patirtis, stebinti kino principais perteiktą Klaipėdos jaunimo teatro spektaklį-koncertą. Muzikos ir teatro scenas aplankiusios kūrėjos šį kartą beldžiasi į žiūrovų ekranus ir kviečia iš naujo patirti, o gal pirmą kartą išgirsti drąsiais moterų balsais apdainuotą jų pačių istorijų Lietuvoje.

Spektaklio atlikėjos – energija pulsuojančios aktorės Vaiva Kvedaravičiūtė, Rugilė Latvėnaitė, Ieva Pakštytė, Asta Zacharovaitė ir Marija Žemaitytė.

Kūrinyje jos drąsiai interpretuoja Jos Ekscelencijos Dalios Grybauskaitės vaikystės svajones, Marytės Melnikaitės paauglišką tikėjimą komunizmo saule, pasakoja apie kažkieno -ienėmis tapusias ir istorijos vingiuose pranykusias merginas, orią nuo lito žvelgusios Žemaitės senatvę.

Žemaitei skirtas kūrėjų klipas jau sulaukė didelio populiarumo. Juo, kaip ir šiuo virtualiu atlikėjų pasirodymu rūpinosi režisierė Elena Kairytė.

„Graži ir ta galinga“ klipas „Žemaitė“: 

„Jau trečią kartą dirbame su „Graži ir ta galinga“ merginomis ir kaskart išbandome naują žanrą. Pastarasis darbas buvo ypatingas tuo, kad reikėjo sugalvoti, kaip scenai pritaikytą spektaklį perkelti į lauką. Labai norėjosi visą veiksmą perkelti į gamtą, kad žiūrovai galėtų pakeliauti po lietuvišką vasarą. Tai ypač aktualu karantino metu“, – įspūdžiais dalijosi režisierė.

Už subtiliai spektaklio ekspresiją perteikusių kino kamerų stojo operatoriai Vytautas Plukas ir Nojus Drąsutis. Virtualų projektą „Graži ir ta galinga gyvai“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, o į pasaulį paleido „Baltic Productions“ bei Klaipėdos jaunimo teatras.

Vasariškoje Lietuvos gamtoje, miškų ir Baltijos jūros apsuptyje nufilmuotas spektaklis–koncertas žiūrovams pasiekiamas „Tiketa“ skaitmeninių renginių platformoje.

„Gyvenimas pastarąjį mėnesį tikrai tapo nuobodesnis ar bent sėslesnis ir ramesnis. Skaitmeniniai koncertai ir spektakliai leidžia nenutolti nuo kultūros, pasisemti mene emocijų ir minčių. Kartu tai yra didelis kuriančiųjų palaikymas. Daug dirbame, kad skaitmeninis turinys būtų profesionalus ir atvertų naujų galimybių, kurių scenoje galbūt net neturime“, – kalbėjo aktorės.

Renginys internete: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.