Vargonų muzikos didybė – kiekvienuose namuose

Dėl pandemijos koncertų salės nesulauks publikos šurmulio ir šventiniu laikotarpiu, tačiau Religinės muzikos centro drauge su Kristupo festivaliu rengiamas festivalis „Betliejaus žvaigždė“ įvyks.

Sakralinės muzikos koncertai persikelia į skaitmeninę erdvę – jie vyks tuščioje Vilniaus Šv.Kazimiero bažnyčioje ir bus transliuojami internetu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sakralinės muzikos koncertai persikelia į skaitmeninę erdvę – jie vyks tuščioje Vilniaus Šv.Kazimiero bažnyčioje ir bus transliuojami internetu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2020, 7:35 PM

Sakralinės muzikos koncertai persikelia į skaitmeninę erdvę – jie vyks tuščioje Vilniaus Šv.Kazimiero bažnyčioje ir bus transliuojami internetu.

„Šiemet kiekvieno panorėjusio namuose gaus didingieji vargonai, ne veltui tituluojami muzikos instrumentų karaliumi.

Jiems skambant nejučia apima jausmas, jog klausaisi gerai sustyguoto orkestro. Nors vyks neįprastai, tikiu, jog sakralinės muzikos koncertai dovanos valandas, suteikiančias ramybės“, – sakė festivalio „Betliejaus žvaigždė“ meno vadovė Renata Marcinkutė-Lesieur.

Virtualus festivalis vyks iki sausio 10 d. Gruodžio 13 d. koncertuos šilčiausias publikos simpatijas pelnantis duetas – vargonininkė Dalia Jatautaitė ir dainininkė Eglė Stundžiaitė. Jų paruošta programa alsuoja švenčių nuojauta.

Seserys smuikininkė Lina ir violončelininkė Rugilė Juknevičiūtės jau susikrovė tokį prestižinių laimėjimų, garbingų apdovanojimų ir išskirtinių pasirodymų kraitį, kad joms nebereikia kabinti nei jaunų, nei perspektyvių etiketės. Gruodžio 20 d. duetas atliks Maurice’o Ravelio ir Pėterio Vasko kūrinius.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., savo pajėgas sujungs dainininkų dinastija ir vargonų korifėjai: po Leopoldo Digrio atliktos Ch.M.Widoro tokatos Eglė, Ieva, Vytautas Juozapaičiai ir Renata Marcinkutė-Lesieur džiugins gražiausiomis Kalėdų giesmėmis.

Gruodžio 27 d. į Šv.Kazimiero bažnyčią plūstelės pasaulio muzika (nuo norvegiškų liaudies giesmių iki pietietiškų melodijų), kurią dovanos baritonas Steinas Skjervoldas, gitaristas Chrisas Ruebensas ir vargonininkė R.Marcinkutė-Lesieur.

Sausio 3 d. festivalio programą papuoš vargonininkų Aušros Motūzaitės-Pinkevičienės ir Vido Pinkevičiaus duetas. Sausio 10 d. vyks Sausio 13-osios įvykių trisdešimtmečiui skirtas koncertas, kuris primins, jog žodis ir muzika – galingi ginklai. Vargonuos Jūratė Landsbergytė, fleita gros Vytautas Oškinis.

„Klausantis vargonų muzikos nurimsta siela. Ramybė advento laikotarpiu ypač reikalinga.

Gaila, kad, kaip įprasta, nesusirinksime bažnyčioje – jos erdvė jau savaime nuteikia susikaupimui.

Tačiau panašią atmosferą galima pabandyti susikurti namuose“, – kalbėjo R.Marcinkutė-Lesieur.

Pasak jos, vargonų muzikos festivalio perkėlimas į skaitmeninę erdvę yra svarbios galimybės atradimas: „Tai išskirtinė proga pasiekti tuos klausytojus, kurie dėl įvairių aplinkybių ar priežasčių negalėtų atvykti į koncertus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.