Prezidentas išimties tvarka Lietuvos pilietybę suteikė britų menininkui A. Lukoszevieze

Prezidentas Gitanas Nausėda išimties tvarka pirmadienį Lietuvos pilietybę suteikė žinomam lietuvių kilmės britų violončelininkui, kompozitoriui, vizualiųjų menų kūrėjui Antony'iui Lukoszevieze'iui (Entoniui Lukoševičiui).

  A. Lukoszevieze.<br> LR archyvo nuotr.
  A. Lukoszevieze.<br> LR archyvo nuotr.
  A. Lukoszevieze.<br> LR archyvo nuotr.
  A. Lukoszevieze.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 9:35 AM, atnaujinta Jan 26, 2021, 10:52 AM

Apie tai pranešė prezidento patarėja Jolanta Karpavičienė.

Anot jos, prezidentas sprendimą priėmė atsižvelgdamas į Pilietybės reikalų komisijos pernai lapkritį pateiktą siūlymą. A. Lukoszevieze'iaus seneliai yra kilę iš Lietuvos, muzikas yra vedęs Lietuvos pilietę, menininkę Pauliną Pukelytę.

Prašymą suteikti Lietuvos pilietybę jis yra pateikęs 2019 metų gruodį.

1965-aisiais gimęs violončelininkas, avangardinės ir eksperimentinės muzikos bei tarpdisciplininių menų kūrėjas yra baigęs Londono Karališkąjį muzikos koledžą, 1995-aisiais įkūrė ansamblį „Apartment House“, pavadintą pagal žymaus Jungtinių Valstijų kompozitoriaus avangardisto Johno Cage'o kūrinį.

A. Lukoszevieze'ius tyrinėja ir atlieka eksperimentinius įvairių kompozitorių ir menininkų, tarp jų J. Cage’o, Christiano Wolfo, Philipo Cornerio, Louise'os Bourgeois, Jurgio Mačiūno kūrinius – pastarojo menininko kūrinius muzikas su savo ansambliu įrašė ir išleido 2014-aisiais.

A. Lukoszevieze'ius koncertavo daugybėje žinomų muzikos festivalių Europoje, Jungtinėse Valstijose, yra surengęs koncertų BBC, kitų Europos radijo stočių eteryje, yra koncertavęs su Birmingamo simfoniniu, Nyderlandų radijo simfoniniu, BBC Škotijos simfoniniu orkestru ir kitais žymiais kolektyvais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.