Tradicija tapęs konkursas „Šoka Lietuva 2021“ virtualiai suvienys viso pasaulio lietuvius

Valstybinis ansamblis „Lietuva“ tęsia gražią tradiciją ir jau ketvirtą kartą kviečia dalyvauti sceninių lietuvių liaudies šokių konkurse „Šoka Lietuva 2021“. Šiemet tautinio žanro gerbėjų laukia išskirtiniai pokyčiai – konkursas vyks nuotoliniu būdu, o šokių kolektyvai varžysis ne tik moksleivių, bet ir vyresniųjų amžiaus kategorijose.

Sceninių lietuvių liaudies šokių konkursas „Šoka Lietuva“ rengiamas ketvirtą kartą.<br>M.Siruso nuotr.
Sceninių lietuvių liaudies šokių konkursas „Šoka Lietuva“ rengiamas ketvirtą kartą.<br>M.Siruso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-19 14:28

„Šoka Lietuva 2021“ organizatoriai atskleidžia dar vieną žinią – pirmą kartą šokių konkurse laukiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio lietuvių kolektyvai iš viso pasaulio.

„Gaila, kad šį kartą neteks gyvai pamatyti visų šokėjų degančių akių, jaudulio, tautinio kostiumo grožio... Bet pasižiūrėkime iš pozityvios pusės – dėl virtualaus formato kviečiame ne tik vaikus, bet ir įvairaus amžiaus ansamblius, pasaulio lietuvius.

Konkursas sujungs po visą pasaulį išsibarsčiusius ir tautinį šokį pamilusius kolektyvus“, – pasakoja Edgaras Suprunas, ansamblio „Lietuva“ vyr. baletmeisteris ir šokių grupės vadovas.

Projekto finalas – Tarptautinė šokio diena 

Dėl pandemijos kinta ne tik konkurso formatas, bet ir projekto eiga. Šiais metais dalyviai iki balandžio 12 d. kviečiami pildyti paraišką bei atsiųsti vieną savo šokio vaizdo įrašą, su kuriuo varžysis dėl geriausių kolektyvų titulo. Kiekvienos amžiaus kategorijos nugalėtojai, pelnę „Šoka Lietuva 2021“ laureato vardą, bus skelbiami Tarptautinę šokio dieną – balandžio 29 d. virtualios ceremonijos būdu. 

„Vadovai su šokėjais, tikiuosi, atrinks mylimiausią, gražiausiai sušoktą šokį. Tai skatins bendravimą, diskusijas ir planų ateičiai kūrimą. Tikimės atrasti ir talentingus vadovus, kurių sukurti nauji šokiai papildys lietuviško šokio repertuarą.

Noriu padėkoti mokytojams, kurie nuo mažens skiepija meilę mūsų šalies tradicijoms, papročiams, šokiams ir dainoms. Pagarba ir vaikams, jų tėveliams. Be jų nebūtų savo šaliai atsidavusių žmonių, tautinio šokio tęstinumo, tradicijų išsaugojimo“, – sakė E.Suprunas.

Konkursantų vaizdo įrašai bus vertinami pagal šokio meninį pateikimą, šokėjų artistiškumą, sceninę kultūrą, šokio koncepcijos originalumą ir kitus kriterijus.

Ypač skatinama dalyvauti su savo kūrybos šokiais. Konkurso dalyvius vertins organizatorių sudaryta kompetentinga komisija, o nugalėtojų lauks specialūs projekto prizai. 

Praėjusių metų atgarsiai

2019 m. į šokio sūkurį įtraukęs projektas „Šoka Lietuva“ buvo vainikuotas koncertu, skirtu lietuvių liaudies sceninio šokio pradininko, kūrėjo, ansamblio „Lietuva“ šokėjo ir baletmeisterio Juozo Lingio gimimo 100-osioms metinėms paminėti.

Tuomet į Šokio teatrą Vilniuje sugužėjo net 300 dalyvių iš visos Lietuvos – nuo konkurso laureatų iki tokių kolektyvų kaip VU dainų ir šokių ansamblis, KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“, liaudiškų šokių grupė „Girėnai“ iš J.Lingio gimtojo Šakių rajono ir kiti. 

„Tai buvo nuostabi, neįkainojama patirtis, atsakomybės ir pasididžiavimo jausmas. Iš Vilniaus parsivežėme daug emocijų ir įspūdžių“, –  susižavėjimo neslėpė daugelis atvykusių į liaudies šokių konkursą.

Jaunučių grupėje nugalėtojais tapo Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos liaudiškų šokių grupė „Versmė“. Jaunių grupėje pergalę iškovojo Šakių „Varpo“ mokyklos liaudiškų šokių kolektyvas „Pynė“. Jaunuolių grupėje nepralenkiami buvo Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblio „Vieversa“ šokėjai.

Konkurso nuostatus ir kitą su projektu susijusią informaciją skaitykite oficialioje ansamblio „Lietuva“ svetainėje www.ansamblis-lietuva.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.